Guvernul permite deblocarea conturilor TMK Artrom pentru plata salariilor. Ciolacu salută decizia

DE Alexandru Pop | Actualizat: 24.03.2022 - 19:11
Guvernul permite deblocarea conturilor TMK Artrom pentru plata salariilor. Ciolacu salută decizia / digi24

Agenția Națională de Administrare Fiscală a blocat conturile producătorului de țevi de oțel TMK Artrom, dar a permis să plătească salariile angajaților.

SHARE

Decizia a fost susținută și de către liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Mă bucur că autoritățile statului au înțeles situația celor 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, neplătiți de peste două săptămâni din cauza aplicării haotice a sancțiunilor împotriva oligarhilor ruși și au deblocat plata salariilor!
Știu că actul care permite companiei să plătească salariile, furnizorii și instituțiile de credit este în drum spre Monitorul Oficial, pentru publicare. Salut faptul că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate și maturitate, rezolvând situația de criză de la această uzină de care depind alte companii importante din industria românească”, a spus Ciolacu.

Ce a comunicat ANAF

ANAF a pus în aplicare prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014â privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene.
În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, ”se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de
persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I”.
Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice, astfel cum sunt definite la art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014.
Ordinele Președintelui ANAF care vizează sancționarea celor 3 entități au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României.
Totodată, la solicitarea SC TMK ARTROM SA a fost acordată derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit. Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul
(UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare. Măsuri similare de derogare au fost adoptate și în alte state membre UE.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te