Grupul Superbet în topul celor mai puternice 50 de companii de betting & gaming din lume

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.12.2022 - 12:29

În 2022, Superbet a urcat 5 locuri în ierarhia EGR, în timp ce Fortuna Entertainment Group, competitor local al Superbet, rămâne pe locul 12. Pentru 2023, compania românească vizează clasarea în primele 10 cele mai puternice companii ale industriei mondiale de betting & gaming.

SHARE

Cea mai influentă publicație a industriei globale de profil, EGR (eGaming Review) a lansat, la jumătatea lunii decembrie, EGR Power 50 - topul anual care cuprinde cele mai puternice 50 de companii din industria globală de betting & gaming.

Un singur loc desparte Grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, de topul celor mai puternice zece companii din lume, având în 2022 un salt de cinci locuri față de anul 2021 (locul 16) și de 17 locuri față de 2020, când ocupa locul 28. 

Criteriile realizării topului au rămas constante în toate cele 19 ediții de până acum, fiecare dintre cei 50 de operatori fiind evaluat prin prisma a patru categorii: acoperire geografică, strategie și impact, influență și leadership pe piață, respectiv putere financiară.

Grupul Superbet a intrat, prima dată, în EGR Power 50 în anul 2018 pe poziția 49. În următorii patru ani, saltul a fost spectaculos  - 38 de locuri în ierarhia celor 50 de companii incluse în top, devenind unul dintre cei mai puternici jucători ai industriei de profil din Europa de Est, după cum remarcă și autorii EGR Power 50.

Prin comparație, Fortuna Entertainment Group, unul dintre competitorii Superbet în România, stagnează de doi ani pe poziția a 12-a și a reușit să urce doar două locuri din 2019 până în prezent.

Saltul grupului fondat de Sacha Dragic în 2008 a avut două motoare - intrarea, în 2019, în acționariat a fondului de investiții american Blackstone și achiziția, în 2021, de către Superbet a celei mai mari a treia companii de pariuri sportive din Belgia, Napoleon Sports & Casino (2021 a fost și momentul în care grupul Superbet a depășit și stadiul de “unicorn“).

În 2022, compnia și-a consolidat creșterea, cu un semnificativ avans al platformelor digitale comparativ cu componenta de retail a afacerii. Cu o creștere de două cifre a veniturilor în 2022 față de 2021, când a ajuns la 600 de milioane de euro, și cu investiții în tehnologie de 150 de milioane de euro în ultimii patru ani, planurile de viitor sunt centrate pe adaptarea la noile oportunități existente în piață și integrarea tehnologiilor care vor modela viitorul. 

Happening – avantajul strategic oferit de propria tehnologie 

Odată cu realizarea clasamentului, redactorii EGR remarcă și apariția companiei Happening, prin intermediul căreia grupul își va crește, în mod consistent, avantajul tehnologic pe care îl deține în sfera de gaming.

Sub umbrela Happening, lansată în noiembrie 2022, Superbet și-a unit toate echipele internaționale de tehnologie și de produs, care însumează peste 500 de specialiști.

Menirea noii divizii este de dezvolta o platformă tehnologică care poate rivaliza cu proiectele care pot fi întâlnite în Silicon Valley, conform descrierii realizate de revista EGR.

Happening este condusă de Bruno Kovačić, actualul director de tehnologie al grupului Superbet. Valoarea investițiilor alocate de Superbet, în ultimii patru ani, în tehnologie și produse digitale, a ajuns la 150 de milioane de euro, iar planul este de a continua această abordare strategică. De aceea, încă aproximativ 100 de milioane de euro vor fi investiți în această divizie, pe parcursul a următorilor trei ani.

Inovația va fi vectorul principal prin care platforma tehnologică dezvoltată de echipele Happening va materializa viziunea fondatorilor și a managementului - globalizarea succesului Superbet. Actualul loc 11 în ierarhia globală este un semn că direcția este cea potrivită. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te