Forumul de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite. 38 de companii, interesate de piețele non-UE

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.03.2022 - 11:58
Forumul de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite. 38 de companii interesate de piețele non-UE

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) desfășoară, în perioada 28 februarie – 3 martie, o misiune economică în Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

SHARE

În cadrul acestei misiuni economice, CCIR, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Dubai, a organizat, marți, 1 martie, Forumul de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite, organizat la pavilionul expozițional Expo 2020 Dubai, în marja manifestărilor prilejuite de Ziua României la Expoziția Mondială.

Delegația CCIR, condusă de președintele organizației, dl. Mihai Daraban, a reunit la acest eveniment 38 de companii românești interesate să își extindă afacerile și pe piețele non-UE. În cadrul întâlnirilor B2B, antreprenorii români au discutat cu reprezentanții companiilor emirateze care activează în diferite domenii economice, cum ar fi: energie neconvențională, energie verde, construcții energetice, industria de apărare, IT&C, agricultură (procesare alimentară, sisteme de irigare), servicii medicale și turism.

„CCIR sprijină internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non UE, acolo unde prezența antreprenorilor români este mai puțin vizibilă. Astfel, evenimentul de azi devine unul extrem de important. Atât România, cât și Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relație economică puternică, ținând cont de elementele de interes comun care pot duce la creștere economică de ambele părți. România este deschisă către investițiile emirateze, țara noastră oferind numeroase oportunități în sectorul energetic regenerabil, precum și în domeniul procesării produselor alimentare. De asemenea, Portul Constanța reprezintă o oportunitate importantă, prin poziția cheie de la Marea Neagră. Acest obiectiv poate deveni un hub logistic important în mișcarea și stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piața europeană. Regiunea portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

„Colaborarea dintre organizația pe care o reprezint și CCIR este una de lungă durată și una care s-a dovedit de fiecare data foarte importantă pentru mediile de afaceri din cele două state. Suntem foarte interesați să investim în România, evenimentul de azi creând toate premisele ca acest lucru să se întâmple prin intermediul companiilor prezente la întâlnirile B2B. România este foarte atractivă din punct de vedere economic mai ales pentru investițiile pe care le putem face în agricultură, în energie și nu în ultimul rând în sport, România fiind cunoscută pe plan mondial pentru rezultatele sportive de-a lungul timpului. Sunt convins că evenimentul de azi va fi unul de succes pentru toate părțile implicate și mulțumesc CCIR pentru implicarea în organizare, precum și pentru faptul că a reușit să aducă o delegație de oameni de afaceri atât de numeroasă”, a declarat secretarul general al Federației Camerelor de Comerț și Industrie din Emiratele Arabe Unite, dl. Humaid Ben Salem.

 

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Emiratele Arabe Unite, era de 306,87 de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii decembrie 2021, în România activau un număr de 507 companii emirateze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 42,64 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te