Florin Cîțu: România a fost condusă după două bugete, pe metoda Al Capone

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.11.2019 - 10:56
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu/Foto: Facebook

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi într-o conferință de presă, că Economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone.

SHARE

"Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe. Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el", a explicat Cîţu.

Ministrul Finanțelor a prezentat, joi dimineață, noi cifre pe tema situației la zi a finanțelor României, după trei ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE și susține că există o gaură de 2 miliarde de lei ce reprezintă un deficit mai mare decât trebuia să avem până la finalul anului.

„Am avut discuții în această săptămână și cu partenerii noștri internaționali. Cam tot ce am găsit a depășit cele mai pesimiste așteptări ale mele. Am aflat că situația reală nu era cunoscută și anticipată nici de partenerii internaționali. (...) Avem o gaură de 2 miliarde de lei la bugetul contribuțiilor, la 10 luni. Au fost discuții despre TVA. Când am ajuns aici erau peste 4 miliarde de lei de returnat. Am returnat un miliard. Până la sfârșitul anului vom returna acei bani. Am descoperit că avem, după 10 luni, o datorie către companiile care plătesc concediile în sănătate. Estimarea pentru 12 luni se duce spre 4 miliarde de lei dacă nu facem ceva. Am înțeles că președintele Casei Naționale de Sănătate și-a luat concediu”, a mai spus Cîțu, potrivit universul.net

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -