Elena Udrea, replică din închisoare pentru Murad: „Ce am făcut pentru a stopa construcțiile ilegale”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2022 - 16:57
Elena Udrea a fost condamnată pentru corupție/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, aflată în prezent în închisoare pentru corupție, a reacționat din penitenciar la apelul investitorului Mohammad Murad de a opri construcțiile ilegale haotice de pe Litoral.

SHARE

Ea a postat pe Facebook un text pe această temă. „Am văzut apelul lui Mohammad Murad, cel mai mare operator de turism de pe Litoral - și cred că și din România, cel puțin după numărul de locuri de cazare -, prin care cere oprirea construcțiilor ilegale în stațiunile din sudul Litoralului. Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe Litoral e veche și, din păcate, de neoprit. Adică, în timpul mandatului meu de ministru am făcut două lucuri:

- am dat o ordonanță de urgență prin care am demolat inclusiv hoteluri construite ilegal, pe plajă, cu tot circul de rigoare în 2010, 2011;

- am pornit realizarea unei strategii de dezvoltare a Litoralului, cu scopul de a stabilii limitele în care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja.

Citește și: 

VIDEO China a lansat cel mai nou submarin de atac lângă Taiwan. „Vom nimici ingerința străină”

Legat și de specificul fiecărei stațiuni, în funcție de care să fie aprobate PUZ-urile. Adică, stațiuni de tineret, stațiuni preponderent de familii, stațiuni cu specific balnear etc;

Această strategie de dezvoltare a Litoralului românesc, era aproape finalizată atunci când am plecat eu de la Guvern, în februarie 2012!!!

La ce au lucrat specialiștii din turism, urbanism și construcții din minister, dar și din afara lui, operatori din turism, agenți economici de pe Litoral, autorități publice locale din stațiunile turistice, etc.?? Cu siguranță există pe undeva, terminată sau nu.

Domnul ministru al Turismului, pe care profit de ocazie să îl felicit pentru curajul de a-și asuma folosirea brandului turistic al României făcut în mandatul meu, celebra „frunză”, singurul brand profesionist făcut vreodată pentru România, și chiar pe bani europeni, ar putea prelua această strategie, extrem de amplă, de complexă și temeinic realizată, și să o finalizeze dacă nu este finalizată.

Litoralul românesc are nevoie chiar și acum, atât de târziu, de un astfel de proiect care să stabilească cum se dezvoltă în continuare, începând de la Corbu și până la Vama Veche”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Murad: „Nu stricaţi şi staţiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus”

Omul de afaceri Mohammad Murad i-a transmis marți premierului Nicolae Ciucă un mesaj despre situaţia din turismul de pe litoral.

„Domnule prim-ministru, vă rugăm din suflet, greşeala din Mamaia să nu se repete în sud. Vrem să interveniţi să daţi ordonanţă să nu se mai facă construcţii ca în Mamaia. O să stricaţi şi staţiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus. Fac apel. Faceţi ceva”, a afirmat omul de afaceri, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că îşi doreşte ca Olimp să rămână staţiune şi să nu se transforme într-un cartier precum Mamaia.

Citește și: 

VIDEO Niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe campionii de la canotaj

„Daţi ordonanţă, opriţi toate proiectele pentru că vor fi cartiere ca în Mamaia. Cea mai căutată staţiune de pe litoral este Olimpul, unde am făcut investiţie majoră. Şi alţii au făcut. Dorim să rămână staţiune turistică, nu cartier de oraş. Vă rog, învăţaţi din greşelile altora. Interveniţi. Domnul ministru al Turismului, faceţi ceva, nu staţi ascuns, ieşiţi şi spuneţi gata cu construcţiile haotice, fără parcări, fără urbanism, fără sistematizare. Nu e normal”, a mai transmis omul de afaceri.

Mohammad Murad a fost preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi deţine mai multe investiţii pe litoral.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te