Daraban (CCIR): Portul Constanța poate deveni un hub logistic important pentru bunurile din Japonia

DE Alexandru Pop | 19.10.2021 - 12:32
Daraban (CCIR): Portul Constanța poate deveni un hub logistic important pentru bunurile din Japonia/FOTO: CCIR

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit luni, 18 octombrie, vizita E.S. Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar si Plenipotențiar al Japoniei în România, în scopul dinamizării schimburilor comerciale bilaterale.

SHARE

„Pentru mediul de afaceri românesc este foarte important să nu se rezume la piețele tradiționale, precum cea a Uniunii Europene, și să încerce să acceseze mai ales piețele de desfacere ale statelor aparținând G20, așa cum este Japonia. În același timp, investitorii japonezi sunt mai mult decât bineveniți în România, Portul Constanța reprezentând o oportunitate, din acest punct de vedere, prin poziția cheie din Marea Neagră. Portul Constanța poate deveni un hub logistic important în mișcarea și stocarea bunurilor aduse din Japonia pentru piața românească și pentru Europa. Regiunea Portului Constanța oferă toate facilitățile necesare pentru investiții noi, inclusiv suprafețe de teren generoase, asigurând totodată o poziție strategică cu deschidere către Europa Centrală și de Vest prin coridorul fluvial al Dunării. Acest tip de facilități sunt unice, având în vedere faptul că dezvoltarea porturilor din Vestul Europei a atins deja potențialul maxim”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„România și Japonia au dezvoltat o relație foarte bună de cooperare, cel puțin în ultima perioadă, dovadă stând atât vizitele oficiale, cât și proiectele concrete cum ar fi podul suspendat de peste Dunăre, realizat împreună cu o companie niponă. Mediul de afaceri japonez, reprezentant de Keidanren (Federația de afaceri din Japonia), este foarte interesat de piața românească, urmând ca atunci când situația pandemică o va permite, aceștia să organizeze o vizită de afaceri în țara dumneavoastră. Programul presupune acordarea unei burse de studii de un an, cu toate cheltuielile asigurate, la finalul căreia absolvenții primesc o diplomă de master. Astfel, reiterăm invitația către CCIR de a se implica în identificarea potențialilor candidați pentru aceste burse, în domeniul administrației afacerilor”, a declarat E.S. Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar si Plenipotențiar al Japoniei în România.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Japonia însuma 745,27 milioane de euro, la sfârșitul anului trecut și 341,94 milioane de euro la sfârșitul lunii iunie 2021. La nivelul lunii august 2021, în România activau un număr de 390 companii japoneze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 295,32 milioane de  euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te