Cum investeşti 36.000 de euro într-o casă, în Zanzibar şi Egipt. Care este secretul. Pe scurt, există un raport preţ-calitate avantajos, în aceste state, net superior celui din România, cu o recuperare a investiţiei făcute în foarte scurt timp.
Lucrul acesta este foarte tentant şi, pornind de la modelul de small business pe care-l vom prezenta mai jos, se pot face calcule similare şi pentru achiziţionarea de proprietăţi mai mari.
Cum investeşti 36.000 de euro într-o casă, în Zanzibar şi Egipt. Care este secretul
De mai mult timp, investiţiile în afara ţării au devenit o atracţie tot mai mare pentru români, care îşi fac calcule şi trag concluziile adecvate.
Citeşte şi: Care sunt afaceriştii români ce investesc în Turism, în afara UE dar în Europa, într-un hotel iconic
Dubai, Egiptul, Spania sau Miami sunt câteva dintre locațiile unde mii de români și-au cumpărat case, în ultimii ani, iar asta nu ca să stea în ele.
Investiția devine tot mai atractivă: anul acesta cererea a crescut cu 30%, pentru investițiile din străinătate, iar cel mai nou paradis imobiliar este Zanzibarul. Un român a fost în Egipt, până acum, de 15 ori, iar ultima dată şi-a cumpărat o locuință.
Citeşte şi: De frica malariei, tot mai mulți români vor să-și anuleze vacanțele în Zanzibar. ”A intervenit ceva”
În mai puțin de un an, a ajuns să dețină 8 proprietăți acolo, pentru că avea bani pentru investiţia iniţială. Acum scoate 4.000 de euro pe lună profit, conform 7est.ro. Închirierea se face prin Airbnb sau Booking. Vin oamenii, stau 5 zile, o săptămână, 2 săptămâni, o lună de zile.
Cum faci profit 36.000 de euro în 4 ani, într-o casă, în Zanzibar şi Egipt. Care este secretul - Foto: Profimedia Images
O garsonieră, un studio bun costă în medie 30.000 de euro, 6.000 de euro mai costă mobilarea, deci undeva la 36.000, "dar eu banii ăștia îi scot în 4 ani de zile, pentru că am un randament de 25%/an, din închiriere", spune micul invetitor.
Citeşte şi: Românii au început să-și caute sejururi pentru la vară. Cum găsești cazare ieftină în Grecia
Diferenţa este făcute de preţurile mici. Statele acestea sunt în zone mai sărace ale lumii, din lumea a treia, unde există pungi de bogăţie, cum sunt cele destinate exclusiv turismului. Egiptul de exemplu este un stat al contradicţiilor.
Marea majoritate a egiptenilor e săracă, dar o minoritate are afaceri în stil mare. Există de asemenea o nişă în extindere de mici afacerişti, dintre care unii sunt veniţi din afara ţării. Aşa funcţionează lucrurile şi în Zanzibar.
Noul paradis
Este cea mai importantă insulă a arhipelagului paradisiac al Tanzaniei. Anul acesta, 15 români și-au cumpărat case în Miami, iar alți 20 o locuință în noul paradis imobiliar din Zanzibar. Andreea Popa, director general dezolvator imobiliar în Dubai, explică.
În Zanzibar, prețurile pleacă de la 239.000 de euro pentru o vilă, dar cei care aleg să investească într-un astfel de proiect imobiliar de obicei optează pentru randament anual garantat contractual de 10% din valoarea investiției.
Cererea pentru investițiile în străinătate a crescut cu 30% în ultimul an, iar din acest motiv tot mai multe firme vin cu oferte. Şi chiar e frumos acolo.