Cele mai bune locuri în avion. De ce trebuie să le alegem pe acestea deși toți fug de ele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.10.2023 - 13:11
Cele mai bune locuri în avion. De ce trebuie să le alegem pe acestea deși toți fug de ele Foto: Pexels (imagine cu rol ilustrativ)

Foarte mulți români zboară cu avionul. Fie că merg în vacanțe, fie că fac naveta între diverse orașe din România sau străinătate, oamenii aleg acest mijloc de transport pentru că este extrem de rapid. Însă nu toate locurile sunt confortabile.

SHARE

Experții au dezvăluit ce locuri în avion ar fi cele mai bune pentru a fi rezervate, chiar dacă foarte mulți oameni le urăsc. 

Chiar și însoțitorii de zbor îi avertizează pe pasageri să nu stea acolo, dacă se tem de turbulențe.

Cele mai bune locuri în avion. De ce trebuie să le alegem pe acestea

Cei mai mulți călători spun că locurile din spatele avionului sunt cele mai proaste. Însă nu toată lumea este de acord cu acest lucru iar acum vă vom dezvălui de ce ar trebui să le luăm în considerare atunci când dorim să călătorim pe distanțe mai mari. 

Este vorba despre locurile din spatele aeronavei. Mulți le ocolesc pentru cî în cazul unor turbulențe acolo se simte cel mai tare zguduiala. În plus, pasagerii care stau în spate au mai mult de așteptat să coboare, odată ce avionul a aterizat.

Cu toate acestea, aceste două probleme sunt depășite de beneficii, potrivit jurnalistului de turism, Monica Humphries. Ea insistă întotdeauna să rezervați rândul din spate al avionului, ori de câte ori zburați oriunde, insistând că are multe aspecte pozitive.

Citește și: De ce să nu porți pantaloni scurți sau fustă scurtă când mergi cu avionul. Puțini știu acest lucru

Primul beneficiu ar fi că veți avea parte de un zbor mai liniștit, mai puțin tulburat de oamenii care trec prin avion în drum spre toaletă. Ea a declarat pentru Insider : „Avioanele Boeing 787-9 au 3 băi pentru pasagerii din clasa economică și toate sunt situate în partea din față a cabinei economice. Fiecare pasager merge în fața cabinei, nu în spate, pentru a folosi baia”.

În al doilea rând, lipsa de atractivitate din spatele avionului își creează propriile beneficii, în special atunci când vine vorba de depozitarea bagajelor. Monica a spus că are „cea mai bună șansă de a obține spațiu de depozitare accesibil” în spate, deoarece scaunele mai în față sunt văzute ca opțiuni mai atractive. Cu mai puțini oameni care doresc să stea în spate, va exista mai mult spațiu decât este în față, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Avioanele companilor europene, puse în pericol de interferențe din enclava pro-rusă Karabakh

Scaunele din spate nu numai că au mai mult spațiu pentru bagaje, dar și pentru oamenii. Aceștia se pot întinde liniștiți. „Un alt avantaj al spatelui avionului este accesul în bucătărie. Pentru zborurile pe distanțe lungi, îmi place să mă trezesc la fiecare câteva ore și să-mi întind picioarele”, adaugă expertul.

Scaunul din spate al avionului are și alți admiratori, unul dintre ei fiind însoțitoarea de bord, Annie Kingston. Aceasta a spus că oamenii care stau acolo ar putea primi gratuități suplimentare pe care alți oameni nu le primesc.

Citește și: Un pasager a deschis ușa unui avion, în aer. Bărbatul a spus că simțea că se sufocă și voia afară

Într-o postare pe blog pentru Oyster.com, aceasta a spus: „Evităm să răspundem la soneriile de apel din partea din față a avionului. Acest lucru poate cauza o problemă, deoarece avioanele de multe ori nu au suficientă vodcă suplimentară, perne, dopuri de urechi și periuțe de dinți, sau timpul necesar pentru zboruri mai scurte pentru a se abate de la programul de service”

„Pentru pasagerii care stau în spatele avionului, totuși, este mult mai ușor să strecori o a doua mini-sticlă de vin”. Un alt însoțitor de bord, Cierra Mistt, susține, de asemenea, că pasagerii care stau în spate au mai multe șanse de a fi actualizați. Într-un videoclip pe Tiktok, ea a spus: „Dacă zborul nostru nu este plin, trebuie să mutăm oamenii din motive de greutate și echilibru. În mod normal, toate aeronavele sunt grele în coadă. Deci, dacă trebuie să mutăm oamenii în față, de unde crezi că îi vom lua? Din spate”, conform thesun.co.uk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te