Ce produse sunt mai ieftine în magazinele mici decât în supermarketuri? Nu toți cumpărătorii știu

DE Alexandra Lupascu | 10.03.2024 - 19:09
Ce produse sunt mai ieftine în magazinele mici decât în supermarketuri? Nu toți cumpărătorii știu Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Românii au renunțat la alimentele preferate, fără să știe că sunt anumite magazine în care le pot găsi cu 50% mai ieftine decât în marile supermarketuri.

SHARE

Magazinele din România care le aduce sărăcia la ușă marilor supermarketuri! Deși pare greu de crezut, în România chiar există magazine în care produsele preferate ale cetățenilor sunt la jumătate de preț față de cele din supermarketurile celebre de pe piață.

De la un an la altul numărul clienților care le trec pragul a început să crească, iar acest lucru vine ca urmare a exploziei prețurilor la alimente.

În urma scumpirilor colosale a alimentelor, românii care nu își mai permiteau să cumpere produsele de zi cu zi au început să caute alternative și așa foarte mulți dintre ei au descoperit magazinele de tip discount.

Ce produse sunt mai ieftine în magazinele mici decât în supermarketuri? Nu toți cumpărătorii știu

Astfel, românii care le-au trecut deja pragul acestor magazine au avut surpriza să găsăească prețuri mult mai mici decât supermarketurile clasice.

Anul trecut vânzările acestor magazine au crescut cu 16%, iar în acest an se așteaptă ca ele să crească și mai mult.

Citește și: Care e noul număr de telefon unde pot suna cei care nu au primit banii pe cardul de alimente?

”La final, când te trezeşti cu un bon foarte mare şi compari ca şi cum ai fi cumpărat din altă parte, contează! Vin la sigur! E mai ieftin ca în altă parte”, a afirmat un client pentru Observator News.

Ca să vă dați seama de diferențele uriașe dintre aceste magazine și un supermarket clasic vă dăm exemplul unui bax de hârtie igienică.

Într-un magazin de tip discounter acesta se vinde cu 10 lei, asta în timp ce într-un hypermarket, are un preț aproape dublu și anume 18 lei.

Mai mult, în aceste magazine, produsele marcă proprie sunt la mare căutare în rândul clienților, deoarece prețurile sunt la jumătate faţă de brandurile consacrate.

Diferențe în portofel

De exemmplu, un borcan de bulion, o pungă cu făină, o cutie de lapte, un borcan de compot şi un baton de salam, marcă românească proprie a unui celebru supermarket, au fost cumpărate cu suma de 57 de lei.

Aceleași produse, la aceeași calitate, într-un magazin de tip discount, sunt cu 15 lei mai ieftine.

Citește și: Ciolacu: „Alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea fermierilor”

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat zilele trecute că ar scoate definitiv din comerț marca proprie a marilor retaileri pentru a realiza o relație comercială corectă.

”Din punctul meu de vedere aș scoate marca proprie definitiv din comerț pentru a se crea o relație comercială corectă. De ce să avem marca proprie unde 4 lei este kg. de lapte și alt lapte intră cu 7 lei. Să reglăm prețurile. Eu nu sunt de acord cu marca proprie în România”, a declarat Florin Barbu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te