Ce muncesc românii care câștigă peste 10.000 de euro pe lună. Domeniul care te poate îmbogăți

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.03.2023 - 12:11
Afacere încheiată Foto: Pixabay.com

Sunt români care câștigă cel puțin 10.000 de euro lunar, chiar în țara noastră. Mulți spun că muncesc foarte mult pentru acest venit însă satisfacțiile sunt pe măsură.

SHARE

Sunt români care câștigă cel puțin 10.000 de euro lunar chiar în țară. Unii spun că muncesc foarte mult pentru aceste venituri dar au și satisfacții. 

Domeniile în care românii câștigă bani mulți, legal, nu sunt foarte multe. Pe o platformă de socializare ei recunosc și faptul că uneori au mai mult decât le este necesar.

Ce muncesc românii care câștigă peste 10.000 de euro pe lună

Un utilizator al grupului de socializare a lansat o temă de discuție în care îi invită pe cei care câștigă peste 10.000 de euro pe lună să răspundă la 5 întrebări.

"Există pe aici oameni care au venituri lunare foarte mari (pentru România), să zicem 10k+ EUR?

1. Cu ce vă ocupați?

2. Cum ați ajuns la cifrele pe care le faceți?

3. Aspirați la mai mult?

4. Cum îi cheltuiți/ investiți?

5. Ce stil de viață aveți?", se arată în postarea utilizatorului.

Citește și: De ce e important ca românii să aibă educaţie financiară. Momentele când lipsa ei a contat

Domeniul în care pare să se câștige cel mai bine este în domeniul IT. Mulți spun însă că muncesc mult pentru a avea un asemena venit și nu epatează cu ceea ce au.

Mai mult, unii spun că au o mașină veche de zeci de ani, iar garderoba este destul de ieftină pentru cineva care s-ar putea lăuda cu un venit atât de mare.

”Bursă, imobiliare, crypto, aur, încerc să diversific”, a scris un utilizator al platformei. 

Dar a precizat că și-ar dori mai mulți bani și mai mult timp liber. ”Momentan sunt ca majoritatea prins și eu într-un race al meu. Dacă faci 10-15K pe lună, nu e ca și cum nu mai ai de muncă.

Din contră, e o presiune să continui să câștigi bine, afacerea să meargă bine, să nu te lași pe tânjeală, etc pentru că nu știi ce va fi în viitor și nu ai nicio garanție că lucrurile vor continuă să meargă bine”,a  scris acesta pe grup.

O altă persoană a spus că nu își cumnpără haine scumpe și nici nu își etalează bijuterii de lux deși ar avea cu ce să le achiziționeze.

”Conduc un Passat B7 pe care îl înlocuiesc curând cu un Seat Leon 2018 (doar pentru că să reduc din impozite și asigurare), nu cumpăr haine cu ditamai logourile Gucci pe ele și nu stau cu 3 kg de aur pe mine în club. Fiica-mea se îmbracă încă de la Primark”, a spus un alt utilizator.

De ce nu investesc cei cu bani în lucruri foarte costisitoare

Pe de altă parte, unul dintre cei care au răspuns la sondaj a mai explicat că investiția este în în mâncarea și băutura de calitate însă nu merge neapărat la restaurante de fițe.

”Investesc însă mult în calitatea mâncării și calitatea alcoolului. În rest, e adevărată vorba aia, bogații nu cheltuie: când zbor nu plătesc mai nimic că de multe ori îmi iau zboruri pe mile și am

acces la lounge-uri peste tot, la hoteluri am de multe ori cazarea și mâncarea gratis că folosesc punctele primite când călătoream în interes de serviciu, etc.

Citește și: Măsluitorii păcănelelor. Jocurile de noroc, controlate de firme neacreditate. Miza: un miliard €

Acum 5 ani eram doar la 3k EUR net și conduceam un Passat B6. Îl foloseam pentru ruta București-Cluj-București de 2-3 ori pe luna și mi se părea rezonabil că și costuri, la salariul meu.

A venit apoi un omuleț în firma pe 1k EUR net și și-a luat imediat un Touareg V6. Omul dădea jumătate de salariu doar pe impozit, fără să mai ținem cont de asigurare, anvelope, carburant, etc.

El își etala asta și își lua în fiecare zi cafea de la Starbuck’s, deși biroul era la câteva minute distanță și aveam un coffee machine de vreo 4k EUR ce făcea cafea absolut super.

Citește și: Cât de mari sunt salariile în România: Moldova, sub Transilvania

Atunci am început să înțeleg că mulți dintre ăștia care se afișează așa sunt vai de mama lor în realitate", a comentat un alt român care câștigă peste 10.000 de euro lunar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te