Cât costă să-ți cumperi un castel? Dai mai mulți bani pe o garsonieră

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.07.2024 - 12:53
Cât costă să-ți cumperi un castel? Dai mai mulți bani pe o garsonieră- Foto: webphoto.ro (rol ilustrativ)

Cei care își doresc să locuiască în castele o pot face fără să cheltuie averi pe acestea. Unele au prețuri mai mici ca o garsonieră spațioasă din România.

SHARE

Cei care doresc să își achiziționeze un castel, o pot face în Ungaria. Acolo peste 150 de castele sunt scoase la vânzare, oferind un amestec unic de farmec istoric și potențial investițional.

Cele mai multe astfel de proprietăți sunt situate în comitatele Pest și Bács-Kiskun. Prețurile variază foarte mult, de la 17,5 milioane HUF (44 313 EUR), cam cât o garsonieră în București, până la suma uluitoare de 12 miliarde HUF (aproximativ 30 de milioane EUR). 

Vrei să-ți cumperi un castel în Ungaria cu buget redus?

Cumpărătorii potențiali ar trebui să studieze cu atenție piața pentru a naviga în acest spectru vast de prețuri și pentru a lua decizii în cunoștință de cauză înainte de a cumpăra un castel în Ungaria.

 Economx raportează că un studiu recent realizat de ingatlan.com arată că peste 150 de castele sunt în prezent de vânzare în Ungaria, ceea ce arată variațiile semnificative de pe piață.

Citește și: Castelul din Transilvania unde Maria Tereza ucidea bărbații cu care se iubea: Ar fi bântuit

László Balogh, expert economic, a subliniat că cel mai scump castel din Ungaria, situat în apropiere de granița cu Austria, în Szombathely, este cotat la aproape 12 miliarde HUF (30 milioane EUR).

Această proprietate, cu 41 de camere și un teren de 65 000 de metri pătrați, include obiecte unice, precum biblioteca contelui István Széchenyi și patul contelui Gyula Andrássy.

Citește și: Care este cel mai neobișnuit castel din România? De ce a fost supranumit „Calendar”?

Documentat încă din secolul al XVI-lea, castelul a fost complet renovat în 2004 și a obținut aprobarea pentru un izvor termal în 2021. Prin urmare, cel mai scump castel din Ungaria își merită cu siguranță prețul. 

Însă piața castelelor din Ungaria prezintă o gamă largă atât în ceea ce privește calitatea, cât și prețul.

Cel mai ieftin castel, un monument istoric cu 9 camere din Tibolddaróc, județul Borsod-Abaúj-Zemplén, este listat pentru mai puțin de 18 milioane HUF (45.574 EUR), dar necesită renovări semnificative. Acest lucru face din această clădire unică cel mai ieftin castel din Ungaria în acest moment.

Vânzătorii vizează în primul rând investitorii cu o viziune asupra potențialului proprietății. În medie, un conac maghiar costă aproape 300 de milioane HUF (759.571 EUR), oferind aproximativ 600 de metri pătrați de spațiu de locuit pe un teren de 6.000 de metri pătrați, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te