Cum arată garsoniera de 11 mp, la 30.000€. Bucătăria începe în hol, mașina de spălat e lângă canapea

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.05.2023 - 18:21
Garsonieră în Cluj Foto: imobiliare.ro
Imagini din garsoniera de 11 mp Foto: Imobiliare.ro

Un clujean vrea să vândă o garsonieră de 11 mp mobilată, la prețul de 30.000 de euro. Cluj-Napoca este unul dintre orașele unde prețurile la imobiliare au înregistrat o creștere ușoară, luna trecută.

SHARE

Un proprietar din Cluj vrea să vândă o garsonieră de 11 mp cu 30.000 de euro. Locuința este mobilată complet. Adică are o canapea mică și o mobilă de bucătărie. 

De fapt, mobila de bucătărie începe de pe hol din dreptul băii. Iar în dreptul canapelei este o mașină de spălat rufe, încastrată în mobilă. În spațiul respectiv mai este o masă mică și un dulap de haine. 

În baie spațiul este atât de mic încât practic treci printre toaletă și chiuvetă să ajungi la duș.

Cât costă o garsonieră de 11 mp în Cluj-Napoca. Bucătăria începe pe hol din fața băii

”Vă ofer spre vânzare, o garsonieră, perfectă pentru investiție cât și de locuit, în cartierul Gheorgheni, zona Interservisan.

Imobilul are suprafață utilă de 11 mp, se află poziționată la parterul, unui bloc, cu 4 etaje, într-o zonă liniștită, cu multe spații verzi. Apartamentul dispune de următoarele dotări: mobilier, ușă metalică, geamuri termopan, parchet laminat, mașină de spălat haine, televizor, cuptor cu microunde și frigider”, se arată în anunț.

De fapt este vorba despre un televizor vechi cu doagonală extrem de mică și un frigider mic la fel ca cel din camerele hotelurilor.

Însă amplasamentul imobilului oferă acces imediat la mijloace de transport, magazine, parcuri, farmacii, școli, grădinițe, și la doar 10 minute de mers pe jos, de mall și Universitatea Babeş-Bolyai, conform anunțului. 

Citește și: Ce apartament poți cumpăra cu 40.000€ în București, Cluj, Iași, Brașov. Cât mai scad prețurile ?

Prețul este 29.900 de euro.

Aceasta este însă doar una dintre locuințele de ”lux” din Cluj. 

Zilele trecute, Newsweek v-a arătat o anexă de 22 mp, lipită de un bloc ce este vândută drept apartament cu două camere. 

Descrierea apartamentului  te duce cu gândul la o locuință cochetă cu intimitate. În realitate pare o glumă. Locuința respectivă chiar există și este situată într-un loc bun din oraș. Iată anunțul:

”Vă propunem spre vânzare, apartament situat la casă, pe strada Horea, într-o curte comună retrasă de la stradă și ferită de zgomotul cotidian. Apartamentul se află într-o zonă bună, în apropierea tuturor punctelor de interes cum ar fi magazine, școli, stații pentru mijloacele de transport în comun și facultăți.”, se arăta în anunț.

Citește și: FOTO Cum arată anexa lipită de bloc vândută, la Cluj, ca apartament cu 2 camere pentru 50.000 euro

În Cluj-Napoca prețurile au crescut  cu 1%, luna trecută, ajungând la o medie de 2.421 de euro pe metru pătrat util (față de 2.396 euro pe metru pătrat la finele lui martie).

Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.370 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1,3%).

Într-un interviu acordat Newsweek, analistul economic Adrian Negrescu arăta că ”piaţa imobiliară s-a împărţit în două. Avem zona marilor oraşe, unde creşterea cererii va continua să fie ridicată, iar preţurile vor urma acest trend, şi zona rurală, a oraşelor mici, unde nu este exclus să asistăm chiar la ieftiniri pe măsură ce aceste zone sunt depopulate”. 

Citește și: Începe prăbușirea pieței imobiliare? În ce orașe merită să cumperi o locuință, unde să mai aștepți?

Cu toate acestea, cei care dispun de bani se pot gândi să investească și în imobiliare dacă vor să facă profit peste ceva vreme când cererea va pune din nou presiune pe prețuri.

”Pentru cei care vor să își cumpere un apartament cred că este un moment bun pentru că, dacă anul viitor va fi relansată creditarea odată cu reducerea dobânzilor și dezghețarea accesului la credite, ne putem aștepta la o cerere imobiliară pe măsură. Iar creșterea cererii va pune presiune pe prețuri.

Citește și: Când putem construi legal o casă fără autorizație. Legea va revoluționa piața construcțiilor

Cel mai bun moment să îţi cumperi o casă ţine de oportunitate. De găsirea unui apartament la un preţ bun, într-o zonă cu mijloace de transport, cu şcoală, grădiniţă, cu toate facilităţile necesare şi pe care să îl priveşti ca o investiţie”, a precizat analistul economic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te