Scăderea prețurilor la apartamente a dus la invadarea pieței imobiliarelor cu anunțuri de vânzare. Mulți vor să vândă cu preț ridicat locuințe care au confort redus.
Într-un anunț postat pe un site de imobiliare, o anexă lipită de un bloc de locuințe este pusă la vânzare cu suma de 50.000 de euro, ca apartament cu două camere.
Ce cocioabă poți să-ți cumperi cu 50.000 €. Ce înseamnă că are finisaje ”clasice”
Descrierea apartamentului te duce cu gândul la o locuință cochetă cu intimitate. În realitate pare o glumă. Locuința respectivă chiar există și este situată într-un loc bun din oraș. Iată anunțul:
”Vă propunem spre vânzare, apartament situat la casă, pe strada Horea, într-o curte comună retrasă de la stradă și ferită de zgomotul cotidian. Apartamentul se află într-o zonă bună, în apropierea tuturor punctelor de interes cum ar fi magazine, școli, stații pentru mijloacele de transport în comun și facultăți.
Citește și: Ce apartament poți cumpăra cu 40.000€ în București, Cluj, Iași, Brașov. Cât mai scad prețurile ?
Apartamentul are o suprafață utilă de 26 mp, și dispune de următoarea compartimentare;
- 1 dormitor;
- 1 bucătărie;
- 1 baie;
- 1 hol;
- 1 pod.
Finisajele în apartament sunt clasice și necesită renovare.
Apartamentul dispune de ferestre termopane și toate utilitățile.
Citește și: Începe prăbușirea pieței imobiliare? În ce orașe merită să cumperi o locuință, unde să mai aștepți?
Recomandăm acest imobil pentru cine își dorește un apartament cochet, cu beneficiile pe care le aduce o casă individuală, cum ar fi liniște și intimitate.
În jurul apartamentului sunt dispuși 15 mp de teren, care pot fi îngrădiți și astfel dobândindu-se intimitate absolută, prin ridicarea unui gard.
Odată cu renovarea apartamentului, acesta se poate extinde și în podul imobilului, pentru a câștiga încă una sau două încăperi!”, se arată în anunțul postat poe platforma de imobiliare.
În realitate, locuința pare o cocioabă, este lipită de un bloc de locuințe, iar starea imobilului este degradată.
În ultima perioadă prețurile au mai scăzut pe piața imobiliară, iar mulți români sunt tentați să facă investiții în apartamente.
În Cluj-Napoca prețurile au crescut însă, cu 1%, ajungând la o medie de 2.421 de euro pe metru pătrat util (față de 2.396 euro pe metru pătrat la finele lui martie). Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.370 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1,3%).