Când va fi gata podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă

DE Romulus Preda | 15.04.2022 - 14:19
Când va fi gata podul suspendat de la Brăila / FOTO: https://www.facebook.com/PodBraila

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi gata în luna decembrie a acestui an. El a precizat că a primit garanții de la constructori că acest termen va fi respectat.

SHARE
 
"Am venit astăzi în judeţul Brăila pentru a putea să evaluăm la faţa locului stadiul derulării lucrărilor la podul suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu şi data de finalizare a lucrării. Este evident că, deşi ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie, avem garanţii în acest moment de la constructori şi beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile şi se vor executa lucrările astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulaţie. Este un proiect cu care ne mândrim. Am putut să stau de vorbă cu constructorii şi sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat”, a transmis Nicolae Ciucă, care a făcut, vineri, o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. 
 
 
El afirmă că România, pe baza experienței de la Brăila, ar putea construi pe viitor poduri suspendate. 
 
 
"Îmi spunea domnul director că, practic, prin această lucrare România face un pas înainte în ceea ce priveşte construcţia de poduri suspendate, este singurul pod suspendat pe teritoriul ţării noastre. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanţarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să înveţe, este un aport al mai multor companii din mai multe ţări. Este foarte important ca inginerii noştri să poată să identifice şi să desluşească alte dezvoltări tehnologice prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu cu forţele proprii. Ca atare, în decembrie vom avea acest pod în circulaţie”, a mai afirmat premierul. 
 
 
Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălţime de aproape 200 de metri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.