BSOG a acordat firmei GSP contractul de antrepriză generală pentru gazele din Marea Neagră

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.11.2018 - 22:31
Perimetrul concesionat de BSOG Foto: Facebook

Black Sea Oil and Gas (BSOG), una din firmele care dețin contracte de concesiune în offshore, a anunțat că GSP Offshore se va ocupa de serviciile de proiectare, construcție, instalare și punere în funcțiune a ansamblului submarin din perimtrul exploatat de BSOG.

SHARE

„Black Sea Oil & Gas SRL împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International B.V. (“Gas Plus”), anunță că au acordat firmei GSP Offshore SRL („GSP”) contractul de antrepriză generală pentru toate lucrările offshore și onshore constând în serviciile de proiectare, achiziție, construcție, instalare și punere în funcțiune ("EPCIC") precum și Contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, în vederea realizării Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) localizat în platforma continentală a Mării Negre aparținând României”, se arată într-un comunicat al BSOG. 

Potrivit comunicatului, acest contract acoperă acoperă achiziția, construirea, instalarea și punerea în funcțiune a ansamblului submarin de producție aferent zăcământului Doina, construcția, instalarea și punerea în funcțiune a unei noi platforme de producţie automate, amplasată pe zăcământul Ana, care va fi construită în şantierul GSP din Constanţa, sistemul de conducte submarine ce va lega platforma de producţie de ţărm, conducta de pe uscat şi noua staţie de tratare a gazelor care va fi construită în satul Vadu. 

„Abilitatea noastră de a lua o decizie finală de a investi, odată ce am parcurs toate etapele rămase din proiect, este condiționată de aprobarea partenerilor și acționarilor, aprobare care la rândul ei depinde de impactul pe care noua Lege Offshore, în special noile prevederi fiscale cuprinse în lege, îl va avea asupra deciziei menționate de a trece la realizarea investiţiilor în proiectul respectiv”, a atras atenția Mark Beacom, CEO al BSOG. 

GSP Offshore este o firmă controlată de omul de afaceri din Constanța Gabriel Comănescu. GSP operează  opt platforme mobile de foraj offshore. De asemenea, firma controlează douăsprezece nave multifuncționale de asistenţă şi aprovizionare offshore, o navă pentru evacuare medicală de urgenţă și trei nave pentru construcții marine, respectiv o barjă pentru instalarea conductelor submarine şi pentru operaţiuni de ridicare de mare tonaj, o barjă semi-submersibilă, o navă pentru instalarea conductelor submarine și două macarale plutitoare, precum și mai multe ROV-uri/roboţi submarini comandaţi de la distanţă și un echipament de scufundare prin saturație.

Black Sea Oil & Gas SRL este deţinută de un fond de investiții, Carlyle International Energy Partners, şi de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 

Citește și FORUM NEWSWEEK Ambasadorul SUA Hans Klemm se teme că Europa devine prea dependentă de gazele rusești

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te