Black Friday în turism: Reduceri de până la 50% la pachetele de cazare în România

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 30.10.2021 - 12:02
Black Friday în turism: Reduceri de până la 50% la pachetele de cazare în România. Foto: Travelminit.ro

Valul 4 în plină desfășurare nu descurajează hotelierii din România. Cele mai căutate destinații de toamnă în România sunt stațiunile montane, în frunte cu cele de pe Valea Prahovei, destinațiile balneoclimaterice și orașele mari.

SHARE

Turiștii români caută cât mai multe facilități în interiorul unității de cazare (piscină încălzită, SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, etc). Prețurile încep de la 820 lei pentru un weekend prelungit de 3 nopți de cazare, camera dublă cu mic dejun inclus.

În ciuda valului pandemic ce a lovit România în această perioadă și a măsurilor restrictive luate de autorități, hotelierii din România au pregătit reduceri de până la 50% cu ocazia perioadei de Black Friday și își propun astfel să salveze sezonul de toamnă prin prețuri mai mici.

Care sunt tendințele în turism și ce caută românii toamna aceasta

În încercarea de a-și proteja sănătatea cât mai bine, turiștii caută acum unități de cazare pe care să le închirieze integral, în special apartamente, pensiuni și case de vacanță care pot găzdui grupuri mici și medii, astfel încât să-și petreacă vacanța doar în compania celor apropiați. Nu lipsesc nici hotelurile, care pot fi rezervate în timp real, selectându-se rapid perioada sejurului și numărul de persoane.

Citește și: Rata de deces în țările cu peste 80% din populație vaccinată: Italia, cinci morți vs România, 152

De asemenea, în contextul incertitudinii privind deplasările, rezervările pe care turiștii le făceau cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte au ajuns acum să fie last minute, cât mai aproape de data plecării în vacanță.

Prin urmare, hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță din România pun acum în joc tot mai multe oferte atractive pentru cei care caută camere pe ultima sută, încercând astfel să completeze gradul de ocupare a unității lor de cazare.

Citește și: Prețurile la benzină și motorină au crescut cu peste 40% în ultimele 12 luni la pompele din România

Travelminit.ro a realizat și un studiu privind topul celor mai căutate destinații de toamnă din România. Așa cum era de așteptat, stațiunile montane, în special cele de pe Valea Prahovei, sunt în continuare în fruntea clasamentului, fiind votate de 29% dintre respondenții participanți la studiu.

Urmează stațiunile balneoclimaterice (23%) și marile orașe (21%), printre care se numără București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Voturile rămase au acoperit destinații atipice, localități care, în ultimii ani, au devenit extrem de populare în rândul turiștilor, cum ar fi Rimetea (județul Alba), Breb (județul Maramureș) sau Cârța (județul Sibiu).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te