BCR, Raiffeisen și BRD dau acces refugiaților ucrainieni la bani, BNR a înghețat cursul hrivnei

DE Lidia Moise | Actualizat: 07.03.2022 - 10:28

Băncile românești au început să dea acces la bani refugiaților ucrainieni, aceștia putând să obțină lei schimbându-și moneda lor, hrivna, la cursul BNR. Câteva case de schimb valutar din București afișau un curs care oscila între 0,1190 lei și 0,2 lei/hrivna. 

SHARE

Cardurile din Ucraina pot fi folosite în România în limită, la comisioanele și cursurile impuse de către banca emitentă și de Banca Centrală a Ucrainei.  Banca Națională a României (BNR) a ”înghețat” cursul hrivnei la o cotație de 0,1467 lei.  

Citește și: Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Kiril al Moscovei, complicitate cinică cu politicul asasin

Singura bancă locală care afișa un curs al hrivnei era, vineri, Banca Comercială Română (BCR), care a lansat deja oferta către refugiații ucrainieni.

Citește și: Hackerii Anonymous au spart toate posturile televiziunilor rusești și rulează imagini din război

BCR vindea și cumpăra hrivna (UAH) la cursul BNR, de 0,1467 lei. Suma pe care o persoană o poate schimba este de maximum 2.000 de lei, cu condiția să prezinte un pașaport ucrainian. BCR a anunțat și un program de donații pentru pentru copii și tineri din Ucraina și a făcut donații financiare către Salvați Copiii (Salvați Copiii), Crucea Roșie Română (Crucea Roșie Română) și Asociația Tinerilor Ucraineni din România, ONG-uri implicate în criza refugiaților.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al BOR: Patriarhul Kiril al Moscovei, complicitate cinică cu politicul asasin

În plus a pus la dispoziție clădirile sale din zonele apropiate de granița cu Ucraina pentru a fi folosite ca depozit pentru ajutor sau alte provizii de intervenție, a spus acesta. Banca oferă, de asemenea, o linie telefonică disponibilă 24/7 pentru cetățenii ucraineni pentru asistență cu serviciile financiar-bancare și suport prin e-mail  

Banca Raiffeisen deschide și ea accesul cetățenillor ucrainieni la servicii bancare esențiale, fără costuri. Pentru cardurile emise în Ucraina, plățile la POS-urile băncii și retragerile de numerar de la ATM/MFM-urile băncii au costuri 0. ”Cetățenii ucraineni își pot deschide un cont curent cu card de debit atașat, în lei, emis pe loc, în orice agenție a băncii, pe baza pașaportului sau a actului de identitate ucrainean, valide”, a informat Raiffeisen.

Raiffeisen a deschis și ea un program de donații împreună cu Fundația United Way România, care oferă asistență familiilor refugiate în România sau aflate în tranzit în țara noastră.   

Banca Transilvania nu schimbă hrivna ucraineană (UAH) în lei deocamdată, deoarece ”la BT nu realizat niciodată acest serviciu, iar acum suntem în căutare de soluții”.

Banca Transilvania a anunțat că cetățenii ucrainieni pot ridica de la agențiile sale sume de bani trimise prin Western Union. Banii primiți se pot ridica de la BT.

BRD a lansat un pachet de produse si servicii care poate fi obținut in orice agenție a sa ”doar cu pasaportul tau ucrainian valabil, cu viza de intrare in România incepand cu data de 24 Februarie 2022”.

Casele de schimb valutar din București cumpărau însă hrivna la un curs mai mare, care oscila între 0,1190 lei și 0,2 lei/hrivna.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te