ALERTĂ Degajări de fum la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Detaşamentul Special în acţiune

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.06.2024 - 12:13
ALERTĂ Degajări de fum la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Detaşamentul Special în acţiune - Foto: Wikimedia/RizeaLavinia/CC BY-SA 4.0

ALERTĂ Degajări de fum la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Detaşamentul Special în acţiune. Din primele informații, se evacuează clădirea turbinei. S-ar fi declanșat senzorii de incendiu.

SHARE

ALERTĂ Degajări de fum la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Detaşamentul Special în acţiune. Din primele informații, se evacuează clădirea turbinei. S-ar fi declanșat senzorii de incendiu, iar protocolul prevede evacuarea personalului, conform ct100.ro.

Un incediu ar fi izbucnit în Sala maşinilor. Focul ar fi fost între timp stins de către pompieri, care au intervenit imediat.

ALERTĂ Degajări de fum la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Detaşamentul Special în acţiune

"A fost o pompă de reciculare a apei normale, care a scos puțin fum. Sistemul este oricum redundant și a intrat în funcțiune o altă pompă", spun surse documentate.

Nuclearelectrica încă nu a dat un comunicat oficial, referitor la acest incident. Este vorba, condorm Mediafax, despre o clădire conexă centralei propriu-zise, conform Mediafax.

Detaşamentul Special intervine cu două autospeciale.

Potrivit informațiilor, nu este un pericol și nu este necesară emiterea unui mesaj Ro Alert. Surse din cadrul CNE Cernavodă au precizat pentru FocusPress că iese fum de la Unitatea 2.

Citeşte şi: FOTO Dunărea închide Budapesta și inundă o stațiune. Ce se întâmplă când viitura ajunge în România?

“Este un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2. Potrivit primelor informații, incendiul ar fi la o pompă, intervin colegii mei la fața locului. Nu se impune transmiterea mesajului Ro Alert”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Comunicatul CN Nuclearelectrica:

"SN Nuclearelectrica SA anunta ca in data de 11 iunie 2024, in partea clasica a CNE Cernavoda, Unitatea 2, a avut loc un incendiu minor la o pompa din subsolul cladirii turbinei, fara impact asupra altor echipamente.

Citeşte şi: Nuclearelectrica, memorandum cu italienii de la SACE și Ansaldo pentru reactoarele de la Cernavodă

Conform masurilor de siguranta aplicabile in astfel de situatii personalul a fost evacuat din cladirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale.

In prezent echipamentul este izolat si se fac investigatii pentru identificarea cauzei.

Incendiul minor si degajarea de fum nu au avut impact asupra securitatii nucleare si asupra productiei, centrala functionind la putere nominala si in parametri normali.

Reamintim ca Unitatea 1 este in programul de oprire planificata."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te