O reţea de şapte angajaţi, conduşi de un fost contabil al Companiei de Transport Public, a injectat abuziv, suplimentar, cantităţi mari de apă în carnea de pui şi de curcan, pentru a fura surplusul astfel creat. Rulajul depozitului fiind unul uriaş, de nivelul sutelor de tone, cantităţile furate de membrii reţelei erau şi acestea imense. Firma ce opera depozitul a cerut instanţei să fie despăgubită pentru 40 de tone de carne furate astfel. Instanţa a decis însă altfel. Mare parte din carnea astfel injectată şi/sau furată a ajuns pe piaţă. Din fericire, reţeaua a fost anihilată.
Citește și: Începe „circul”: Rușii își fac vânt în Donbas, după mercenari din Kosovo, Bosnia și Herțegovina
Un grup de ieşeni a pus la cale o afacere cu investiţie zero şi profit maxim. Angajaţi ai unui depozit de carne de pasăre din Tomeşti, aceştia s-au gândit să bage mai multă apă în carne şi să fure surplusul rezultat pentru a-l revinde în folos propriu. S-au întins însă prea mult „la caşcaval”, furând mult mai mult decât ar fi trebuit pentru a nu se observa. Două controale interne au pus în evidenţă lipsa a peste 40 de tone de carne, iar hoţii au fost până la urmă identificaţi. Prinşi în flagrant cu peste o tonă de carne abia furată, au scăpat totuşi ieftin, fiind condamnaţi de magistraţii Judecătoriei la pedepse cu suspendare. Prejudiciul demonstrat fusese relativ mic şi recuperat în bună parte. Pentru prejudiciul de 40 de tone, deşi era oarecum de bănuit că o astfel de reţea se organizase pentru furturi mai de anvergură, nu s-a putut dovedi că e direct imputabil reţelei.