Accident cu două autocare și un TIR pe traseul Autostrăzii Sudului, promisă din 1993 și neîncepută

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.09.2023 - 15:13
Accident cu două autocare și un TIR pe traseul Autostrăzii Sudului - Foto: ISU

Un grav accident cu două autocare și un camion s-a produs într-un loc unde, azi, ar fi trebuit să treacă Autostrada sudului, promisă din 1993 Autostrada se află în fază de proiect. Abia anul viitor s-ar putea începe elaborarea studiilor de fezabilitate.

SHARE

Un grav accident petrecut între două autocare și un TIR putea fi evitat dacă pe acolo trecea promisa autostradă a Sudului. Accidentul s-a petrecut pe traseul comun E70 sau DN6.

Pe aici ar fi trebuit să treacă Autostrada Sudului promisă de mulți politicieni și neîncepută. Abia anul acesta au fost finalizate licitațiile pentru studiul de fezabilitate.

Autostrada Sudului A6 este un proiect mai vechi, propus cu apăsare în 2004, pe traseul Bucureşti – Alexandria – Craiova – Calafat, cu extindere spre Drobeta Turnu Severin – Lugoj, pentru joncţiunea cu Autostrada A1 pe traseul Lugoj – Timişoara – Arad – Nădlac. 

În campania electorală din 2013 a fost una din promisiunile cuplului Ponta - Dragnea:

„Aici, pe această scenă, primul-ministru Victor Ponta, un om de cuvânt, prietenul meu, camaradul meu, a răspuns la o întrebare de-a mea, că da, autostrada Sudului va începe.

Şi la începutul lunii decembrie (2013 n.,red.), aici, la Alexandria, se va semna documentul care va iniţia măsurătorile pentru autostrada Sudului. Şi pentru asta, sincer, vreau să-i mulţumesc“, a spus Dragnea la un miting electoral.

Citește și: Sudul țării: Ne votați, nu facem autostrăzi

Promisă chiar și de Berceanu

Tot în 2013, Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, găsise soluțiile pentru autostrada dragă inimii lui: „Pentru Autostrada Sudului avem trei variante : finanţare europeană, fonduri de la Guvern şi parteneriat public privat”. Nici una din soluții nu a funcționat, iar autostrada nu s-a făcut.

Tot Dragnea ne-a amintit că Autostrada Sudului are un istoric de promisiuni care datează de la începutul anilor 90. „Bucureşti-Alexandria-Craiova Calafat este un traseu prins în reteaua europeană de transport , în reteaua principală de transport, nu  în reteau secundară, care este obligatoriu să fie realizata şi este prinsă în această reţea nu din 2009, nu din 2012, nu din 2014. ci din 1993” , mai afirma Dragnea în anul 2013. 

Altfel, Autostrada Sudului a mai fost promisă și de ministrul PDL al transporturilor, Radu Berceanu. 

Citește și: Autostrada Sudului, anunțată de PSD, a mai fost promisă și în 2012, și 2013

CNAIR a desemnat, în primăvară, câștigătorii contractelor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției loturilor 2 și 4 ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj.
 
Cele patru loturi de la Filiași la Lugoj fac parte dintr-un proiect mai amplu, București – Alexandria – Craiova – Lugoj, cunoscut ca „Autostrada Sudului” (A6).

Accident cu două autocare și un TIR pe traseul Autostrăzii Sudului, promisă din 1993 și neîncepută

Un accident rutier grav s-a produs pe drumul european E70, între 2 autocare și un camion, între localitățile Bujoreni și Prunaru, anunţă Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Teleorman. Salvatorii au activat Planul Roșu de intervenție la nivelul judeţului.

Acesta este un număr de persoane implicate într-un accident. ISU intervine cu opt ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, double autospeciale de stingere.

Citește și: VIDEO Accident grav în Teleorman, pe drumul european E70. Nu este cunoscut încă numărul victimelor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te