A crescut apetitul pentru turismul viticol românesc

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.11.2024 - 15:18
A crescut apetitul pentru turismul viticol românesc - Foto: Pexels/Pixabay
A crescut apetitul pentru turismul viticol românesc - Foto: Pexels/Pixabay

A crescut apetitul pentru turismul viticol românesc. Iașul, punct important pe harta destinațiilor.

SHARE

Vinul și cramele românești atrag tot mai mulți turiști. Apetitul pentru turismul viticol s-a remarcat după pandemie, când mulți și-au regândit opțiunile de vacanțe și au căutat destinații mai puțin aglomerate și să se delecteze din punct de vedere cultural.

Mai bine de 6% din suprafața României cu viță-de-vie se regăsește în județul Iași, unde interesul pentru turismul viticol a început să stimuleze deja investițiile în infrastructura locală. România cunoaște o expansiune semnificativă a turismului viticol, atrăgând din ce în ce mai mulți vizitatori curioși să descopere frumusețea și bogăția vinurilor locale.

Cu o suprafață de peste 165.000 de hectare de vii pe rod, România se situează pe locul 12 la nivel mondial în producția de vin și pe locul 6 la nivel european, subliniind potențialul enorm al acestei industrii.

Citeşte tot pe Ziarul de Iaşi

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te