200.000 € îl costă pe Băsescu verdictul de colaborare cu Securitatea. Banii, pentru un apartament

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.04.2022 - 10:46
200.000 € îl costă pe Băsescu verdictul de colaborare cu Securitatea. Banii, pentru un apartament / FB

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că, după ce va părăsi vila de protocol, îşi doreşte să cumpere un apartament de trei camere, ţinând cont de costurile cu întreţinerea.

SHARE

Fostul șef de stat a  dat și câteva indicii despre cum ar trebui să arate apartamentul pe care dorește să îl achiziționeze. Despre apartamentul pe care vrea să îl cumpere, Băsescu a spus că vrea „să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o staţie de metrou”. 

Citește și: Declarat informator, Băsescu pierde vila și SPP-ul pe mâna oamenilor securistului Voiculescu

”Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a spus el. 

Un apartament scump de cumpărat

După caracteristicile indicate de Băsescu am cercetat piața imobiliară din Capitală. Care este la un vârf în acest moment.

Un apartament de 90 de metri pătrați, situat central, nu poate costa mai puțin de 180.000 de euro. Prețurile au fost luate de pe site-ul imobiliare.ro Câteva recoamandări pentru fostul șef de stat:

Citește și: FOTO Băsescu a fost externat și s-a întors la vila de protocol pe care trebuie să o părăsească

Un apartament compus din 3 camere spatioase, cu o vedere panoramica superba situat la doar 2 minute de statia de metrou Stefan cel Mare. Preț 234.000 euro

Un apartament cu 3 camere situat in imobil rezidential din zona Herastrau - Soseaua Nordului. Preț - 255.000 de euro

Apartament superb in cartierul Baneasa/Aviatiei in bloc nou finalizat in 2021. Dimensiunea acestuia constituie un atuu,fiind un apartament foarte aerisit si extraordinar de bine compartimentat Preț - 235.000 euro

Un apartament din 1992 în zona Unirea costă 182.000 de euro dar e amenajat ca birou.

Președintele ar putea plăti mai puțini bani dacă s-ar duce spre cartierele așa numite muncitorești. Dar și în Colentina sau Militari, Pantelimon, un apartament de 3 camere nu poate costa sub 120.000 euro.

În acest moment, prețul mediu solicitat pentru un apartament în București este de 1.609 euro/mp potrivit aceleiași surse care susține că ar fi loc de creștere. În 2008, metru pătrat mediu a fost de 2.058 euro/mp.

Cele mai ridicate prețuri sunt în zona Unirii – Aviației – Televiziune – Romană - Universitate unde prețul pe metru pătrat este de 2.300 euro. Cel mai ridicat preț pe metru pătrat a fost consemnat în zonele Herăstrău, Bănerasa cu 2.400 euro/mp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te