15,5 milioane de încărcătoare, rechemate de urgență de producător. Verifică dacă e al tău

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.02.2024 - 11:39
Unele încărcătoare prezintă risc de incendiu Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

15,5 milioane de încărcătoare sunt retrase de pe piață de producător din cauza unui risc extrem de incendiu. Compania a luat această măsură după ce a primit rapoarte privind peste 600 de incidente.

SHARE

Utilizatorii de laptopuri de generație mai veche trebuie să-și verifice urgent încărcătoarele pentru că producătorul a decis retragerea acestora de pe piață. 

Decizia a fost luată după ce compania a primit rapoarte despre sute de incidente privind aceste adaptoare. Conform informărilor, acestea s-au supraîncălzit, s-au topit sau chiar au luat foc. 

15,5 milioane de încărcătoare de laptop, rechemate de urgență de producător. Verifică dacă e al tău

Așadar, dacă utilizați un laptop Toshiba, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la cablul de încărcare: compania de tehnologie rechema 15,5 milioane de surse de alimentare din cauza riscului crescut de incendiu. Sursele de alimentare vândute între 2008 și 2012 sunt afectate.

Potrivit canalului de știri american CNN, compania a declarat că a primit 679 de rapoarte conform cărora adaptoarele se supraîncălziu, se topeau, fumau sau chiar iau foc. Arsuri ușoare au fost raportate de 43 de ori.

Adaptoarele afectate sunt destinate dispozitivelor Toshiba foarte vechi, se spune în continuare. Prin urmare, compania presupune că un grup mic de consumatori va fi afectat de retragere. 

Citește și: Peste 300.000 de mașini Volkswagen și BMW, rechemate în service. Risc de incendii și accidente

Dacă mai aveți un astfel de încărcător acasă, ar trebui să contactați Toshiba și veți primi un înlocuitor gratuit.

O listă completă a celor peste 60 de modele afectate poate fi vizualizată pe pagina de rechemare a companiei https://support.dynabook.com/recall2024ax . 

Sursele de alimentare afectate au fost fabricate în China și încep cu abrevierea „G71C.......”. Marcajul corespunzător poate fi găsit de obicei pe unitatea de alimentare sub codul de bare.

Ce trebuie să faci dacă ai un adaptor defect de la Toshiba? Cum procedezi să-l returnezi

Dacă dețineți un adaptor de ca potențial afectat care ar putea face obiectul acestei retrageri voluntare, opriți imediat utilizarea adaptorului de ca și să verificați numărul de model și numărul de serie al adaptorului  pe site-ul web de rechemare la nivel mondial: ( accesați site-ul web de rechemare la nivel mondial ) pentru a vedea dacă face parte din rechemare. 

Dacă face parte din rechemare, veți fi direcționat către o pagină web de comandă unde veți introduce informațiile de contact, veți fi instruit să trimiteți o fotografie a adaptorului dvs. de ca și să certificați că veți elimina în mod corespunzător adaptorul de ca rechemat.

Apoi vi se va furniza un adaptor CA de schimb gratuit, conform swyrl.tv.

Consumatorii pot contacta Dynabook Americas, Inc. prin e-mail la [email protected] sau gratuit la 800-457-7777, între orele 8:00 și 20:00 ET, de luni până vineri, dacă aveți întrebări.

Citește și: 250.000 de mașini Mercedes rechemate în service. Ce defecțiuni grave au și care sunt modelele?

Întrebări frecvente privind retragerea:

Q1. Cum pot afla dacă adaptorul meu AC este rechemat?
R: Pentru a determina dacă adaptorul dvs. de ca este afectat de rechemare, accesați site-ul web de rechemare la nivel mondial: ( accesați site-ul de rechemare la nivel mondial ) și introduceți numărul de model și numărul de serie al adaptorului de ca.

Q2. Ce modele de laptopuri Toshiba / adaptoare de curent alternativ pot fi afectate de rechemare?
R: Anumite adaptoare de curent alternativ vândute cu laptopuri Toshiba sau ca accesorii separate care au fost fabricate din aprilie 2008 până în decembrie 2012 (vândute între aprilie 2008 și aprilie 2014) pot face obiectul retragerii. Numerele de model ale adaptoarelor AC potențial afectate sunt enumerate mai sus.

Q3. Unde pot găsi numărul de model și numărul de serie al adaptorului meu de curent alternativ?
R: Numărul modelului și numărul de serie sunt imprimate pe adaptorul de curent alternativ, ca în fotografiile exemplu de mai sus.

Î4. Dacă adaptorul meu AC este rechemat, cât va costa înlocuirea?
R: Adaptoarele AC vor fi furnizate gratuit, inclusiv costurile de transport.

Î5. Trebuie să returnez adaptorul AC rechemat?
R: Nu, dacă adaptorul dvs. de c.a. face parte din rechemare, veți primi instrucțiuni pe pagina web de comandă a adaptorului de c.a. pentru a introduce informațiile de contact, a trimite o fotografie a adaptorului dvs. și a certifica că veți elimina în mod corespunzător adaptorul de c.a. rechemat. înainte de a primi adaptorul CA de schimb gratuit.

Î6. Ce voi face cu cablul de alimentare care se conectează la perete cu adaptorul CA rechemat?
R: În cele mai multe cazuri, Dynabook va înlocui doar adaptorul de curent alternativ afectat, așa că ar trebui să păstrați cablul de alimentare pentru o utilizare continuă.
În anumite cazuri, Dynabook va furniza un cablu de alimentare nou, deoarece adaptorul de înlocuire este un cablu de alimentare CA cu 3 fire, unde originalul era un cablu de alimentare CA cu 2 fire. În aceste cazuri, cablul de alimentare corespunzător va fi furnizat împreună cu adaptorul de curent alternativ.
 

Î7. Cum îmi conectez/deconectez cablul de alimentare de la adaptor?
A: După cum se vede în ilustrația de mai jos, capătul mamă al cablului de alimentare se conectează/se deconectează direct la mufele corespunzătoare de pe partea laterală a adaptorului.

Î8. Dacă adaptorul meu AC este rechemat, cât timp va trebui să aștept pentru un înlocuitor?
R: Timpul de livrare poate varia, dar de obicei comenzile vor fi procesate și expediate în 7-14 zile lucrătoare.
 
Î9. Dacă adaptorul meu CA este rechemat, pot continua să folosesc laptopul în timp ce aștept adaptorul meu CA de schimb?
R: Nu, Dynabook vă recomandă să opriți imediat laptopul și să așteptați până când primiți un adaptor CA de schimb.

Î10. Este sigur să utilizați un adaptor AC pentru laptop Toshiba într-un avion?
R: Dacă adaptorul dvs. de ca este afectat de rechemare, indiferent dacă vă aflați într-un avion sau nu, Dynabook vă recomandă să opriți imediat laptopul și să așteptați până când primiți un adaptor de ca înlocuitor.
 

Î11. Adaptorul CA de schimb are garanție?
R: Adaptorul CA de înlocuire include o garanție limitată de 90 de zile.

Î12. Computerul meu nu este afectat de programul de rechemare - de ce am primit notificarea?
R: Modelul dvs. de laptop se află pe o listă principală de modele Toshiba din întreaga lume care ar fi putut avea un adaptor de curent alternativ afectat. 
 
Nu toate adaptoarele de curent alternativ utilizate pe toate modelele sunt afectate. Dacă procesul de căutare a adaptorului de ca a indicat că adaptorul nu este afectat, nu este nevoie să luați nicio măsură suplimentară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te