14,6 milioane de euro, infuzie de capital la centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.08.2019 - 14:00
Deutsche Bank/FOTO: Facebook.com

Piața românească de IT crește în continuare, confirmând că orașe ca București, Cluj și Iași au încă potențial în domeniu. Cea mai recentă mișcare pe piață este a DB Global Technology SRL, care își majorează capitalul social cu 14,6 milioane de euro.

SHARE

Infuzia de capital se adaugă la capitalul deja existent, conform Ministerului de Finanțe, de peste 118 milioane de lei (peste 25 de milioane de euro). Proprietarul companiei, Deutsche Bank AG, a decis să facă această investiție pentru a crește afacerea de la București, la șase ani de la lansarea acesteia. 

Centrul tehnologic realizează aplicații financiare pentru platforma globală a băncii. De la înființare, DB Global Technology a derulat un număr total de 700 de proiecte IT, având o valoare globală de peste un miliard de euro, constând în soluții inovatoare de tehnologie a informației si aplicații software, realizate de cei peste 900 de specialiști, angajați și colaboratori.

Capitalul primit va ajuta la dezvoltarea și consolidarea echipelor, lărgirea și aprofundarea setului de cunoștiinte, pregătirea cerințelor specifice viitoarelor proiecte și creșterea capacităților centrului în domeniul inovației.

"Majorarea de capital este o confirmare a succesului echipei din București. Modelul nostru de business a trecut testul timpului. Proiectele noastre sunt inovatoare și importante deoarece au impact asupra a milioane de oameni și firme. Vom continua investițiile în ceea ce înseamnă un mediu de lucru plăcut: tehnologie, cursuri, ambianță, inițiativă personală, proiecte individuale, activități sociale și de dezvoltare personală. Și suntem gata să primim în acest mediu în continuare elita industriei de IT, cu care sa creștem împreuna pe termen lung", a declarat Marian Popa, CEO al DB Global Technology.

"Creșterea capitalului DB Global Technology reafirmă angajamentul Deutsche Bank pentru România, o economie care a confirmat și depășit estimările noastre inițiale în ceea ce privește potențialul industriei informatice, existența unui flux robust de specialiști pregătiți cât și o calitate superioară a infrastructurii informatice”, a declarat Mihai Ionescu, Chief Country Officer Deutsche Bank în România.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -