1,2 milioane de euro amendă pentru asigurătorul Euroins. RCA ieftin, probleme mari

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 22.12.2021 - 19:51
1,2 milioane de euro amendă pentru asigurătorul Euroins. RCA ieftin, probleme mari. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Peste 5,8 milioane de lei este amenda totală primită de către Euroins, vânzătorul celui mai ieftin RCA, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

SHARE

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat un control periodic la compania de asigurări Euroins între mai-octombrie, și a găsit mai multe nereguli, potrivit unui comunicat de presă.

Consiliul ASF a decis să impună o amendă de 3.546.000 lei, (reprezentând 0,1751% din cifra de afaceri) și o altă sancțiune de 2.314.425 lei (reprezentând 0,1751% din cifra de afaceri). 

„Aceste decizii ale Autorităţii cu referire la societatea Euroins au venit în urma unui control periodic care a început în luna mai, a durat câteva luni, pentru că voiam să analizăm foarte bine societatea. Data de referinţă pentru ceea ce am găsit în societate este martie 2021. Am comunicat azi deciziile pe care le-am luat: două amenzi şi faptul că trebuie să ne comunice cum va lua măsurile pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii lichide care acoperă necesarul de capital de solvabilitate.

Citește și: Armata SUA spune că a creat vaccin eficient împotriva tuturor variantelor COVID, inclusiv Omicron

Deficienţa vine din subrezervare, din rezerva de daune, din RBNS. În urma calculelor noastre(…) am găsit o deficienţă în rezervarea pe care o face societatea pentru daune, deficienţă care nu este foarte mare. Am pus în sarcina societăţii şi i-am dat termen să aducă la nivelul corect rezerva de daune avizate astfel încât toţi cei care încheie contracte cu Euroins de asigurare să poată şi plăti la timp, în integralitatea lor şi fără întârzieri”, a declarat, pentru Agerpres, Valentin Ionescu, director general sector asigurări ASF.

Acesta a subliniat că Euroins a adus deja îmbunătăţiri şi şi-a exprimat încrederea că, în momentul în care va prezenta planul solicitat de ASF, nu va mai avea probleme.

Citește și: Vladimir Putin, avertisment pentru SUA. Rusia este gata să să înceapă ofensiva militară în Ucraina

În replică, Euroins a comunicat că Autoritatea de Supraveghere Financiară a identificat aspecte în situația financiară a companiei, care fac referire la situații contabile din trecut și care nu afectează astăzi compania.

„Acționarii Euroins România au făcut eforturi pentru a remedia toate provocările financiare încă de sfârșitul anului 2020. Drept urmare, în ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorări de capital în valoare totală de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocărilor financiare, inclusiv cele existente în trecut și identificate de ASF.

În plus, din Martie 2021, compania are un nou CEO și o nouă strategie de redresare financiară, dezvoltare, reducere a expunerii în sectorul RCA și de diversificare a portofoliului. Această strategie fost prezentată și este monitorizată de către ASF în conformitate cu legislați”, a menționat compania, într-un alt comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te