Un cunoscut actor al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” a murit la 90 de ani

DE Romulus Preda | 17.06.2022 - 17:09
Alexandru Lulescu a murit la 90 de ani / FOTO: facebook.com

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a actorului Alexandru Lulescu, actor emblematic al Revistei româneşti, căreia i-a dedicat întreaga sa viaţă şi carieră.

SHARE

Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului „Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, în prima ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani, anunță news.ro. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.

Corpul neînsufleţit va fi depus, pentru un ultim omagiu, Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului „Constantin Tănase”, din Calea Victoriei nr.33.

Prima apariţie a lui Alexandru Lulescu pe scena Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă, este consemnată în anul 1952, ca solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”. Câţiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical „Constantin Tănase”, unde joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentaţii în ţară şi în lume.

Citește și: VIDEO Ucraina a bombardat o navă rusească care ducea soldaţi şi arme pe Insula Şerpilor

Dintre spectacolele în care joacă amintim: ”La Grădina Cărăbuş”, “Pagini alese din Revista de altădată”, ”Revista cu Tănase”, ”Minunile Revistei - Ca la Tănase”, ”Veselie la…Tănase”, ”De la Cărăbuş la Savoy”, ”Revista cu paiaţe”, ”Vino să ne vezi deseară”, ”Scandal la Boema”, ”Pompiliu de Pompadour”, ”O seară la Revistă”, “Revista dragostei”. A făcut parte şi din distribuţia musicalurilor de succes: ”Groapa” (text: Eugen Barbu/muzica: Radu Şerban) şi ”O premieră furtunoasă”, după ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (text şi versuri: Octavian Sava,  muzica: Marius Ţeicu).
 

Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice, fiind deseori supranumiţi ”Regii umorului” sau ”Cavalerii râsului”.

Ultimele spectacole în care a putut fi aplaudat pe scena de la Revistă au fost: ”Hai, zâmbeşte!”, ”Lasă  supărarea-n hol!”,  ”Aer Bun! De Savoy!”, ”Hai, Hai România!” şi  ”Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească!”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.