Tineri profesioniști fac școală de film puternică și în România

DE Newsweek România | 28.09.2018 - 10:48

Pornită dintr-o mare pasiune pentru meseria de actor de film și o lipsă reală de cursuri practice profesioniste în domeniu, compania Actoriedefilm.ro și-a creat un prestigiu serios în rândul pasionaților de cinema din România.

SHARE

Cu 15 scurtmetraje, 4 filme cu succes mare la public și multe premii la festivaluri de specialitate, acest business început de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în urmă cu 8 ani, a ajuns astăzi la un nivel comparabil cu școlile de film din occident.

Cursurile din anii trecuți s-au finalizat cu producția celor 3 filme de succes Love Building, Alt Love Building, ambele în regia Iuliei Rugină și Doua Lozuri, regia Paul Negoescu, unul dintre filmele românești cu cele mai mari vânzări din ultimii ani. În aceste producții au jucat exclusiv cursanți de la școala Actorie de film, alături de profesorii lor și câțiva invitați speciali (Andi Văsluianu, Șerban Pavlu, Ben Cross). A urmat un alt film foarte apreciat de public, Hawaii, regia Jesus del Cerro, care este produs în colaborare cu Indie Studio, cu sprijinul CNC.  

După succesul ultimilor ani, școala aceasta de film independentă, crește în noul sezon cu un modul firesc de Regie de film și scenaristică, coordonat de Iulia Rugină.

„Școala noastră de film este atât pentru actorii profesioniști, care vor să se specializeze în tehnica actorului de film, cât și pentru aspiranți fără nici un fel de pregatire, la finalul cursurilor toți cursanții fiind la un nivel suficient de înalt pentru a fi prezenți pe marele ecran. Faptul că Iulia Rugină intră oficial în aceeași barcă cu noi, ca profesor este o mare bucurie. Nu ne dorim sa înlocuim sau să concurăm cu   Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, ale cărei cursuri le-am absolvit și în care ne-am format, suntem   o alternativă privată  a acesteia într-o lume în care totul se întâmplă mai repede și mai comprimat ", spun cei trei fondatori.

Pentru mulți dintre cei care aleg să se reinventeze sau să se dezvolte în specializarea actor de film, întâlnirea cu echipa de profesioniști profesori la Actoriedefilm.ro este revelatoare, uneori chiar determinând schimbări radicale în viața lor. Structura extrem de riguroasă și profesionistă a cursurilor face ca toți cursanții să se implice foarte serios lunile de școală, ajungând la final să poată juca alături de profesorii lor pe marele ecran. 

Înscrierile la Actoriedefilm.ro au început deja și se pot face pe www.actoriedefilm.ro. Cursurile vor debuta pe 5 noiembrie și se vor desfașura săptămânal timp de 6 luni. Se adresează oricărui pasionat de film cu vârsta mai mare de 17 ani. 

Numărul mare de premii din palmaresul școlii vorbește despre pasiunea cu care se implică și elevii și profesorii: Premiul juriului – Festivalul de film de la Tirana (2013), Nominalizare – Cel mai bun film – Festivalul de film de la Beijing, Câștigător Cel mai bun film - „Best comedy feature” – Fort Lauderdale, Castigător „Premiul publicului” – Gopo 2017 etc.

**************************************

Pentru interviuri și detalii - Monica Popescu, tel 0726 24 04 94, [email protected]


Despre Actorie de film

Iulia Rugină

Iulia s-a născut în București, în 1982. A absolvit secția de regie de film și televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", București, în anul 2006. Între 2009 și 2011 a urmat un masterat în regie de film în cadrul aceleaiași facultăți. În prezent este doctorand și asistent universitar la catedra de Scenaristică, având un palmares mare de fime de succes atât la public, cât șîn festivaluri de specialitate.

Dragoș Bucur.

Actor și producător, a absolvit secția de actorie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", București, în anul 1999. A devenit cunoscut la nivel internațional prin rolurile din Polițist, adjectiv, regia Corneliu Porumboiu și The way back, regia Peter Weir. A câștigat în 2002 și 2009 premiul UCIN pentru interpretarea masculină, în 2009 și 2010 premiul Gopo pentru cel mai bun actor și Premiul de interpretare la Buenos Aires BAFICI. Între 2015 și 2018 a prezentat emisiunea Visuri la Cheie la Protv.

Dorian Boguță

Dorian Boguță s-a nascut în Uniunea Sovietică, în Republica Moldova și a făcut facultatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia. Imediat după facultate a fost angajat la Teatrul national din Chișinău unde a jucat peste 15 roluri. În 1999 a urcat în tren cu o singură destinație, București, în căutarea visului de a juca în filme. Visul a început să se realizeze cam după 3-4 ani de la sosirea în România. De atunci și pănă acum a apărut în peste 45 de filme ca actor, iar de câțiva ani a început să regizeze și să fie implicat în producția de filme.

Alexandru Papadopol

A absolvit secția de Actorie la U.N.A.T.C. în 2002. În timpul facultății a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes. Pentru rolul din filmul Marfa și banii (regia Cristi Puiu), a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic și Premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul Occident. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.