"Revolta", spectacol eveniment de balet neoclasic dedicat împlinirii a 30 de ani de la Revoluție

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.06.2019 - 18:14

„Revolta” este primul astfel de eveniment inspirat de evenimentele din decembrie 1989. Un rol important în spectacolul pus în scenă la 30 de ani de la revoluție îl are actorul Ion Caramitru, personaj central în evenimentele care au dus la căderea

SHARE

Spectacolul de balet, care îi are ca autori pe coregraful britanic Ross Freddie Ray și pe Mihai Mezei, maestru al Operei Naționale București, are loc pe 30 septembrie 2019, de la ora 19:30. Biletele se găsesc pe mystage.ro, la casa de bilete ale Teatrului Național București, pe iabilet.ro, în magazinele Flanco și rețeaua de iabilet.ro/rețea.

Organizatorii, împreună cu Teatrul Național din București, le propun spectatorilor un act artistic original pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la un eveniment de răscruce din istoria românilor: Revoluția din decembrie 1989, care a pus capăt unui regim închis, de opresiune, și a deschis calea spre o societate liberă, care îi oferă fiecărui membru al societății șansa de a se exprima liber: artistic, cultural, politic.

"La 30 de ani de la încercarea de schimbare de destin, <<Revolta>> vine în întâmpinarea unui sentiment care începe să ne cuprindă pe toți: uitarea. Important este să ținem minte de ce a avut loc mișcarea din decembrie 1989, jertfa și copiii sacrificați. Toate aceste lucruri fac din evenimentul de pe 30 septembrie, de pe scena Teatrului Național din București, un moment de reculegere, un strigăt”, a declarat Ion Caramitru.

Spectacolul "Revolta", alcătuit din două părți, descrie artistic tocmai acest moment istoric de inflexiune. Este un act artistic bazat pe muzică și dans, care își asumă transmiterea unor mesaje puternice: durere, revoltă, speranță, libertate.

Prima parte a spectacolului, care se numește „1984”, cu referire directă la celebrul roman al lui George Orwell, este creată de Mihai Mezei și redă atmosfera apăsătoare a unui regim totalitar. A doua parte a spectacolului "Revolta”, în coregrafia lui Ross Freddie Ray, este un balet de tip narativ, care prezintă mai multe întâmplări semnificative ale Revoluției române din decembrie 1989.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -