Regizorul Radu Mihăileanu vine la Festivalul de Film de la Gura Humorului

DE Newsweek România | Actualizat: 03.10.2021 - 15:52
Regizorul Radu Mihăileanu vine la Festivalul de Film de la Gura Humorului. Foto IMDB

Regizorul Radu Mihăileanu vine la Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” 2021.

SHARE

Radu Mihăileanu, regizorul francez de origine română al capodoperelor Train de vie/Trenul vieții, Va, vis et deviens/Trăiește sau Concertul, este invitatul principal al ediției din 2021 a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”.

Radu Mihăileanu este și președintele juriului care va analiza cele 50 de filme ce au intrat în competiția finală, din cele peste 2.500 care s-au înscris în concurs, cele mai multe din istoria de 40 de ani a festivalului de la Gura Humorului.

Creatori care au înscris cele 2.562 de filme provin din 107 țări, printre care SUA, Polonia, Franța, Spania, Italia, Canada, Egipt, Iran, China, Germania. India, Portugalia, Marea Britanie, ROMÂNIA, Rusia, Turcia și Cambodgia.

Invitați speciali ai ediției 41 sunt regizorul Nae Caranfil, actorul Claudiu Bleonț și directorul de imagine Florin Mihăilescu. Alături de ei, vin la Gura Humorului și alte personalități marcante ale cinematografiei românești. 

Ediția cu numărul 41 a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” se desfășoară în perioada 6-10 octombrie 2021, cu un program bogat: proiecții ale filmelor din competiție, vernisaj de pictură, expoziție de fotografie, prezentare de carte, dezbatere, proiecții în aer liber, proiecții speciale a unor filme consacrate în prezența regizorilor și actorilor din rolurile principale,  sesiune Q&A cu participanții la festival.

Programul Festivalului cuprinde patru secţiuni în competiţia oficială: film documentar, film studenţesc, film turistic, digiporamă.

Detalii complete despre Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului sunt disponibile și pe site-ul Festivalului: www.toamnalavoronet.ro.

Ne puteți urmări și pe Facebook: https://www.facebook.com/culturahumor.ro/

Organizatori: Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina.

Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Uniunea Cineaștilor din România, DACIN SARA, Centrul Național al Cinematografiei, Arhiva Națională de Filme.

Sponsori: Raiffeisein Bank, KODAK Cinelabs, Societatea Științifică ICPE, S.C. Cotnari.

Parteneri: Asociația Folkul în Realitate, Best Western Bucovina, Hotel Piatra Pinului, Hotel Șura Geților, Voroneț Blue, Voroneț residence, Hotel Lions, Hotel Buchenland, Hotel Simeria, Pensiunea Elegance

Newsweek România este partenerul media al Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te