Record. 2.500 de filme din 107 țări, înscrise la festivalul de film de la Gura Humorului

DE Newsweek România | Actualizat: 03.09.2021 - 18:54
Record. 2.500 de filme din 107 țări, înscrise la festivalul de film de la Gura Humorului. Foto arhivă

Record de înscrieri pentru competiția din cadrul celei de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului.

SHARE

Cineaști din 107 țări au manifestat un interes deosebit pentru cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului.

Un număr record de filme au fost înscrise pentru cele patru secțiuni din competiția oficială. 2.562 de pelicule, din 107 țări, au fost trimise de creatorii lor pentru a participa la Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului, ajuns deja la a 41-a ediție.

Creatori care au înscris cele 2.562 de filme provin din țări precum SUA, Polonia, Franța, Spania, Italia, Canada, Egipt, Iran, China, Germania. India, Portugalia, Marea Britanie, ROMÂNIA, Rusia, Turcia și Cambodgia.

Artiștii din 16 țări au înscris peste 50 de filme fiecare.

Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului se va desfășura anul acesta în perioada 6-10 octombrie.

„Toamnă la Voroneț” îşi propune să promoveze creativitatea școlilor de film, competenţa şi profesionalismul în domeniul cinematografic, precum şi contactele dintre generațiile de cineaşti, încurajând tinerii realizatori de film.

Ediția din 2021 aduce iubitorilor de cultură cinci zile de proiecții de film, expoziții de fotografie, întâlniri cu importante personalități ale cinematografiei române și alte evenimente. „Toamnă la Voroneț” propune publicului patru secțiuni competiționale (film documentar, film studențesc, film turistic și digiporamă) și una necompetițională (proiecții speciale în prezența regizorilor, actorilor, criticilor etc.).

Programul Festivalului cuprinde patru secţiuni în competiţia oficială:

Secţiunea film documentar – de scurt şi mediu metraj (durata maximă de 40 de minute).

Secţiunea film studenţesc – de scurt şi mediu metraj (documentar, ficțiune, experiment etc., durata maximă de 40 de minute).

Secțiunea film turistic – de scurt şi mediu metraj (durata maximă de 40 de minute).

Secţiunea digiporamă – durata maximă de 5 minute.

Detalii complete despre Festivalul Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț” de la Gura Humorului sunt disponibile și pe site-ul Festivalului: www.toamnalavoronet.ro.

Ne puteți urmări și pe Facebook: https://www.facebook.com/culturahumor.ro/

Pentru detalii și informații suplimentare ne puteți scrie la adresa: [email protected].

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te