Proiecție-reverență oferită cadrelor medicale, la gala Astra Film Festival

DE Newsweek România | Actualizat: 13.09.2020 - 17:30
Astra Film Festival, Scena de pe Lac. Foto Rareș Helici_AFF

Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival are loc duminică, începând cu ora 18:00.

SHARE

Publicul va fi primit cu un show oferit de artistul Adrian Naidin, din barcă.

De asemenea vor fi acordate Premiile din Competiția România: Premiul pentru regie, Premiul pentru cel mai bun film și Premiul publicului.

La final, spectatorii vor avea ocazia să facă fotografii din bărcile care au făcut valuri în cea de-a 27-a ediție a Astra Film Festival.

Accesul la Gală este liber, în limita locurilor disponibile.  

Ultima zi a festivalului a inclus, de la ora 17:00, tot pe Scena Lac, un concert susținut de artista Ana Coman, iar după Gală va avea loc o proiecție-reverență (filmul „Transalpina, Drumul Regilor”) oferită cadrelor medicale, aflate de șapte luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.  

„Ediția din acest an a fost și pentru mine una surprinzătoare, deși credeam că nimic nu mă mai poate surprinde, după 27 de ani de festival. Răspunsul publicului, care a venit în număr atât de mare și a respectat atât de matur și de civilizat regulile la care ne-a obligat pandemia, a fost emoționant. Mă aștept să ne întâlnim în număr mare și la Gala de decernare a Premiilor și mă bucur mult că putem oferi o proiecție-reverență cadrelor medicale”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al festivalului.  

În același timp, de la ora 20:00, publicul este așteptat în Piața Mică pentru filmul „Până la adânci bătrâneți” (Tatjana Bozic - Croația, Olanda, 2014 • 83′), despre o regizoare care își vizitează cinci foști iubiți pentru a descoperi de ce poveștile ei de dragoste se sfârșesc prost, respectiv la Terasa cu flori, Centrul cultural „Ion Besoiu”, Sibiu, pentru „Josefin & Florin” (Ellen Fiske, Joanna Karlberg – Suedia, 2019 • 77′).

Biletele pentru AFF2020 sunt puse în vânzare on-line (https://eventbook.ro/festival/astra-film-festival) și la casieriile AFF aflate la intrarea în Muzeul Astra (str. Pădurea Dumbrava 16) și în Piața Mică nr 11 (la intrarea în sediul Astra Film), respectiv la Centrul Cultural Ion Besoiu (str. E. Cioran 1-3) - doar pentru filmele programate la Terasa cu flori.

Astra Film Festival 2020 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale, al Centrului Național al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu și al Uniunii Cineaștilor.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.  

Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.  

Sponsori: Kaufland, HBO, Cinelab, Sonne Sibiu, Sibiu 100%  

Partener de comunicare: PiArt Vision  

Parteneri media: Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio România Cultural, RFI, TV5 Monde, Libertatea, HotNews, Ziare.com, News.ro, Newsweek, Vice, PressHub, Euractiv, Cineuropa, Film New Europe, All about Romanian Cinema, MovieNews, Films in frames, Cinemagia, Filmtett, LiterNet, Ziarul Metropolis, Avantaje, IQads, Smark, Suplimentul de cultură, Observator cultural, Zile și nopți, Revista Transilvania, Capital Cultural, Sibiu 100%, Turnul sfatului, Tribuna, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Hermanstadter Zeitung.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.