Omagiu adus de lumea muzicii bateristului formației The Rolling Stones

DE Edi Neagu | Actualizat: 26.08.2021 - 00:03
Charlie Watts a fost din 1963 în The Rolling Stones. FOTO: Facebook

Charlie Watts a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. Era considerat cel mai "blând" membru al trupei The Rolling Stones, din care făcea parte de peste 50 de ani.

SHARE

Mick Jagger şi Keith Richards, alături de alte nume sonore din lumea muzicii, au publicat mesaje emoţionante în semn de ultim omagiu pentru Charlie Watts, bateristul formaţiei rock britanice The Rolling Stones, care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 80 de ani, informează DPA.

Cei trei muzicieni au fost colegi de trupă încă din 1963 şi au compus hituri care au marcat istoria muzicii rock precum ''I Can't Get No) Satisfaction'', ''Paint It Black'', ''Jumpin' Jack Flash'' şi ''Brown Sugar''.

Watts, care a murit ''liniştit'' marţi, la un spital londonez, înconjurat de membri ai familiei, era considerat cel mai blând membru al trupei The Rolling Stones, contrabalansând personalităţile mai exuberante ale colegilor.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Militarii afgani nu se bucură că trăiesc. „Uite ce viață grea avem” - Newsweek LIVE

Jagger i-a adus un ultim omagiu celui care i-a fost coleg de trupă pentru aproape 60 de ani publicând pe o reţea de socializare o fotografie în care Watts apare râzând în spatele unui set de tobe.

Solistul The Rolling Stones, în vârstă de 78 de ani, nu a scris niciun text alături de fotografie.

Keith Richards, în vârstă de 77 de ani, a publicat o imagine cu tobele lui Watts de care atârnă un semn pe care scrie ''Închis''. Nici el nu a scris un text.

Paul McCartney l-a descris pe Watts drept un ''toboşar fantastic, puternic asemenea unei stânci'', iar Sir Elton John l-a supranumit ''bateristul suprem'' într-un mesaj de omagiu publicat pe reţelele de socializare.

CITEȘTE ȘI: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine

Ringo Starr, fost component al legendarei trupe The Beatles, a publica la rândul său o fotografie, însoţită de mesajul: ''Dumnezeu să te binecuvânteze, Charlie Watts, ne vei lipsi, prietene, pace şi linişte familiei, Ringo.''

Toboşarul trupei Queen, Roger Taylor, a scris pe Instagram: ''Foarte trist! Am pierdut un adevărat gentleman. Imaculata inimă care bătea în The Rolling Stones''.

Johnny Marr, chitarist şi fost membru al formaţiei The Smiths, l-a apreciat pe Watts pentru atitudinea sa atât pe scenă, cât şi în afara scenei. ''Pe lângă faptul că a fost un muzician unic, Charlie Watts, a reuşit să rămână în permanenţă elegant de-a lungul întregii cariere de la Rolling Stones. O adevărată realizare'', a scris muzicianul pe Twitter.

Roger Daltrey, solistul trupei The Who, l-a descris pe Watts ca ''gentleman-ul perfect, la fel de elegant în stilul său vestimentar, pe cât era şi la tobe''.

''Charlie a fost un toboşar cu adevărat extraordinar, iar cunoştinţele lui muzicale despre tehnica interpretării la baterie, de la jazz la blues, au fost, sunt sigur, forţa care a transformat The Rolling Stones în cea mai bună trupă rock din lume'', a scris acesta.

Rockerul Alice Cooper i-a adus la rândul său un ultim omagiu spunând că lumea muzicii a pierdut ''unul dintre adevăraţii gentlemen ai rock and roll-ului''.

''Charlie Watts a ţinut ritmul celei mai mari trupe de rock din lume timp de 50 de ani. Îl consider cel mai mare toboşar al tuturor timpurilor'', a mai spus acesta.

''De fiecare dată când mă duceam în culise ca să-i văd pe The Rolling Stones, Charlie era primul care mă întâmpina. Ne va lipsi extrem de mult şi ne va fi imposibil să-l înlocuim, dar nu am nici cea mai mică îndoială că povestea The Stones va merge mai departe. Mesajul meu către Charlie? Odihneşte-te în ritmul muzicii!'', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te