Marius Manole: „Teatrul românesc nu mai există. Suntem o breaslă fără coloană vertebrală”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.03.2020 - 10:40

Actorul Marius manole lansează un manifest despre situația teatrului de la noi.

SHARE

„Dragi prieteni, vad ca de vreo cateva zile e mare zbatere pe aici privind situatia teatrului romanesc. Pentru mine teatrul romanesc nu mai exista sau hai, nu ma mai intereseaza pe mine. Am crezut din tot sufletul ca lucrurile se pot schimba, ca exista speranta, ca putem sa ne reinventam.. Dragii mei, nu putem si nu vom putea. Adevarul e ca suntem o breasla fara coloana vertebrala. Asa am fost si asa vom muri. Suntem fricosi, slabi, lasi si fooarte multi suntem netalentati.. Am inceput sa ma implic acum doi ani in lupta grea de a
schimba ceva in Teatrul National.. Am crezut ca toti colegii mei isi doreau asta, ba chiar mizam si pe dorinta de schimbare a colegilor din toata tara.. Surpriza? la nivel de vorbe toata lumea e revoltata, pe la cabine, prin carciumi.. dar cand e nevoie sa facem concret ceva, toti fug ca niste potarnichi fara cap .. in national mi s a spus ca e o lupta personala, a mea cu domnul Caramitru.. ce lupta personala dragi colegi? .. ma stiti de 20 de ani, care ar putea fi motivul? nu vreau o cariera mai mare ( de parca ar conta in tara asta) nu vreau mai multi bani, nu vreau nici o functie in prostia asta de teatru romanesc.. deci ce lupta personala? v-a placut sa credeti asta pentru ca in lasitatea voastra trebuia sa aveti o scuza.

Nu sunt inscris in Uniter ul asta care, cu tot respectul pentru unii oameni de acolo, e mort si ascunde toti mediocri(i) din meseria asta(cu exceptii) , si care este principalul vinovat ca nu se schimba nimic in teatru. Nu ma mai intereseaza FNT UL , nu mai cred in critica noasta, oameni speriati si gata sa primeasca orice mana intinsa in vremurile astea grele. Poate ca e de inteles. nu stiu.. critici care vor si ei sa fie directori pe undeva, daca se poate.. nu se poate, pentru ca ei nu mai inseamna nimic si sunt alte structuri mai mari care trebuie sa ajunga la putere. Suntem multi netalentati in meseria asta, actori, regizori , scenografi, critici .. majoritatea vor sa fie directori sau ceva , ca daca in meserie tot nu pot face nimic.. de ce nu se schimba teatrul romanesc??? .. de asta.. mediocri(i) se vor apara mereu intre ei! cam asta e! pe mine unul nu ma mai intereseaza Teatrul Romanesc. Am terminat capitolul asta. Am sa mi fac meseria cum am sa pot si pe unde am sa pot.
Am sa fiu langa colegii mei Mihai Calin , Diana Dumbrava, Medeea Marinescu.. pentru a merge mai departe, sa reusim sa schimbam oug 189 legea managementului pe care directorii si multi critici o sustin inca. Dar atat.
Am suferit enorm cand am vazut ca in lupta noastra de la Tnb niciun ( aproape niciun coleg din alte teatre nu ne a sustinut) . Acum cereti ajutor! Bafta va doresc si tineti minte : AVETI TEATRUL PE CARE IL MERITATI!

Ps.. ia fiti voi cinstiti si recunoasteti marii critici, Uniter, actori .. cum am lasat noi teatrul Bulandra sa moara, cum am fost noi toti martorii acestei crime.. unde erati atunci? cum mergeam toti frumos, in rand sa l pupam pe Ducu ( pe care toti l am iubit) dar nimeni nu era revoltat public .. hai,va rog eu, amintiti va cum ati lasat un teatru sa moara!!, a scris Marius Manole pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te