Destine, serie de documentare biografice despre puterea de a reuși în viață. În premieră la Kanal D

DE Newsweek România | 29.11.2018 - 17:47

Documentarul biografic „DESTINE”, difuzat în premieră națională la KANAL D, în data de 2 decembrie 2018, la ora 13:00, prezintă incredibila poveste de viață a Cristianei Grigore.

SHARE

Cristiana Grigore este o tânără de etnie romă care a copilărit într-un mic sat din Olt, și care din dorința de a-și depăși condiția și prin multă muncă, a ajuns să fie astăzi cercetător în drepturile omului la Universitatea Columbia, din New York, Statele Unite ale Americii.

Cristiana Grigore deschide, astfel, primul capitol dintr-o serie de filme inspiraționale ce prezintă poveștile unor oameni deosebiți care au triumfat în viață în ciuda faptului că destinul nu părea să le ofere vreo șansă.  

Filmat în stil cinematografic, în acest episod urmărim călătoria Cristianei către Columbia University și noua ei viață în New York, aflăm cum a plecat din România, într-o vară, ca student cu viză de Work &Travel, şi cum America a fost ţară unde ea a recunoscut pentru prima dată că este de etnie romă. 

 „Mă gândesc la destin și, legat de chemarea pe care o ai tu pe lume, la oamenii pe care ajungi să îi cunoști, poate de la celălalt capăt al lumii, poate dintr-o altă clasă socială. Și toate acestea au ceva magic, ceva ce e dincolo de tine. A vorbi despre identitatea mea romă și experiențele care mi s-au întâmplat în State și în România face parte din destinul meu. Uneori mă gândesc oare cum am reușit să fac toate lucrurile astea, cum am avut puterea să trec prin multe situații complicate...  E ca o forță, care uneori îți arată drumul”, povestește Cristina Grigore.

Care erau șansele ca această fată, care își neagă rădăcinile, să ajungă să scrie pentru The New York Times? Aproape zero! Și, cu toate astea, Cristiana reușește și este aici să ne inspire pe toți, că tot ce trebuie să facem este să credem în șansa noastră și să nu ne abandonăm drumul către împlinirea visului, indiferent de piedicile apărute în cale.

 „Cristiana Grigore are o personalitate extrem de interesantă și are o poveste de viață care poate inspira orice tânăr să își urmeze visul. În documentarul <DESTINE> veți vedea cum o fetiță, dintr-un sat de lângă Slatina, ajunge să aibă propriul program la una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite ale Americii. Un adevărat exemplu de ambiție și perseverență”, explică Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie, regizorii acestui documentar. 


DESTINE” face parte dintr-o serie de documentare care prezintă poveștile unor români care au dovedit că succesul poate fi obținut în pofida celor mai dificile medii sociale și care vor fi difuzate în curând la Kanal D. Documentarul este o producție Oblique Media Film și Movie Production Entertainment, producători Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău, Cristina Dobrițoiu și este regizat de Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie.

Filmul este premiat internațional la LAIFFA - Los Angeles Independent Film Festival Awards, 2018, pentru Best First Time Filmaker: Adela Vrînceanu Celebidachi, Dan Iancau, Titi Rădoaie, Cristina Dobrițoiu și a primit OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY WOMEN’S FILM &  FINALIS DEBUT FILMMAKER & Selecție oficială & FINALIS DOCUMENTARY FILM & OUTSTANDING ACHIEVEMENT AWARD CATEGORY FILM ON WOMEN, la Calcutta International Cult Film Festival 2018.

DESTINE” este un film susținut de Vimetco Alro și a fost realizat cu sprijinul Mindshare, Mediacom, Wavemaker, Emag, McCann Bucharest, Orange România și Media Voice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te