Aproape membru AUR, Sorin Constantinescu face vizite la Sankt Petersburg. “Nu m-am dus cu afaceri“

DE Stelian Negrea | Actualizat: 04.08.2024 - 09:53
Sorin Constantinescu în Sankt Petersburg. Sursă foto: youtube
Sorin Constantinescu în Sankt Petersburg. Sursă foto: youtube
Sorin Constantinescu și George Simion la un podcast. Sursă foto: youtube
Sorin Constantinescu și George Simion la un podcast. Sursă foto: youtube

Controversatul om de afaceri din industria jocurilor de noroc, Sorin Constantinescu, devenit pentru scurt timp membru AUR s-a dus într-o vizită culturală tocmai la Sankt Petersburg în Rusia de unde a avut numai cuvinte de laudă la adresa regimului autocrat al lui Vladimir Putin.

SHARE

De pe o ambarcațiune de lux cu care se plimbă pe fluviu Neva care străbate fosta capitală imperială a Rusiei țariste, Sankt Petersburg, Sorin Constantinescu, un guru pe tiktok dar și în industria jocurilor de noroc, nu contenește cu laudele la adresa măreției Federației Ruse în contrast cu decadența occidentală și cu servilismul românesc față de Occident.

În plus, mesajul principal al turistului Sorin Constantinescu este acela că Sankt Petersburg este un oraș neafectat de războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina. 

“Nu m-am dus cu afaceri”

Newsweek România a aflat că scopul călătoriei lui Sorin Constantinescu la Sankt Petersburg ar viza și interese de afaceri însă acesta a respins această informație susținând că se află acolo cu soția domniei sale în scopuri culturale.

“Mă surprind răutăcismele astea ale dumneavoastră (n.r. Newsweek România i-a adresat o serie de întrebări legate de prezența domniei sale la Sankt Petersburg) am fost cu soția să vedem al doilea muzeu ca mărime din lume, catedralele , am fost în excursie culturală, am făcut blog . N-am nici un fel de afacere și nici nu am avut nici o afacere cu oameni din Federația Rusă iar ca consultant în domenkul jocurilor de noroc aveți pe site-ul meu toate firmele la care fac consultanță și reprezentanță”, a explicat pentru Newsweek România pe un ton iritat Sorin Constantinescu.

Vezi aici videoclipurile postate de Sorin Constantinescu

Sorin Constantinescu deține Gaming Consulting SRL, o companie de consultanță în jocuri de noroc, o piață care a explodat în ultimii ani până la o valoare anuală de 2 miliarde Euro. Printre clienții acestuia se numără Superbet, liderul pieței autohtone, Novomatic, o companie austriacă împlicată în afaceri controversate cu Loteria Română, NetBet, Pricess Casino etc

Compania a avut în 2023 o cifră de afaceri de 1,83 milioane lei și o pierdere de 284.000 lei, față de afaceri de 3,3 milioane și 1,1 milioane lei profit în anul anterior.

Constantinescu a negat că ar avea vreo legătură cu vreunul din jucătorii din industria de profil de pe piața românească care are asociați cetățeni ruși sau conexiuni cu piața rusească.

Unul dintre oficialii acestei companii este Maria Stănescu, care mai reprezintă o serie de jucători din piața în relația cu autoritățile statului în materie de jocuri de noroc, adică cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Constantinescu, numai cuvinte de laudă pentru Rusia lui Putin

La fel ca alți propagandiști ai lui Putin din România, cum este europarlamentarul SOS, Diana Șoșoacă, sau diferiți membri ai AUR, Sorin Constantinescu s-a arătat plin de entuziasm nedismulat în relatările sale din Sankt Petersburg orașul unde Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a fost viceprimar după 1989. 

Relatările sale sunt ode închinate Rusiei, Cântări ale Rusiei, stat care evident e în opoziție flagrantă cu Vestul decadent și cu românii sclavi ai acestuia din urmă. 

Cu tilul “Pacea din Sankt Petersburg” (probabil în opoziție cu Războiul/Agresiunea Rusiei din Ucraina), Sorin Constantinescu emite live ore întregi din plimbările sale din Sankt Petersburg și discută cu diverși cetățeni despre cât de facil se intră în Rusia, relatări elogioase despre trecutul țarist, despre curățenia și lipsa boschetarilor de pe străzi, despre miile de lucruri de vizitat, despre civilizația din al doilea oraș din Rusia etc

Soția sa e copleșită și uimită atât de aurul de pe unele clădiri cât și de traficul intens. 

Nici unul dintre cei doi nu suflă un cuvânt despre faptul că Federația Rusă unde el face o plimbare la ceas de seară este stat agresor de peste doi ani în Ucraina împotriva căreia a pornit un război ilegitim. 

Cei doi nu se prezintă în ore întregi de filmat cu telefonul prin Sankt Petersburg doar ca niște agenți de influență pentru cultura rusă dar și ca veritabili agenți de turism spunându-le celor interesați că au zburat fără probleme din Istanbul de unde sunt curse regulate către Sankt Petersburg. 

În ore de live pe internet, Sorin Constantinescu și soția sa transmit faptul că acest al doilea oraș al Federației Ruse nu este afectat în vreun fel de războiul declanșat de această țară în Ucraina. 

Vezi mai jos clipurile video postate pe youtube din vizitele făcute în Sankt Petersburg

https://www.youtube.com/live/YcD8QDHgJEk 

https://www.youtube.com/watch?v=pxY0OC3nyB0

După ce ne-a trimis pe cele două linkuri de mai sus, Sorin Constantinescu ne-a asirat că o să mai pună. 

A plecat din AUR înainte să se înscrie oficial

Sorin Constantinescu a fost protagonistul unei adeziuni fulgerătoare la partidul AUR, condus de George Simion.

În urmă cu nouă luni, a apărut într-o fotografie alături de George Simion în care susținea că urma să devină membru al acestui partid însă, ulterior, în urma scandalului public generat de atragerea sa în acest partid, a făcut pasul înapoi o zi mai târziu.

Însă conexiunile dintre Constantinescu și Simion sunt mult mai puternice și vechi. Simion dar și fostul membru AUR, Călin Georgescu, un alt filo rus declarat, au fost invitați în podcasturile omului de afaceri din industria jocurilor de noroc.

Într-un podcast “La o altfel de vorbă cu Sorin Constantinscu”, cu titlul “George Simion. De ce rusofil, de ce extremist, de ce populist?”, Constantinescu discută amical și pe aceeași lungime de undă cu președintele AUR.

Vezi mai jos un print screen din cadrul acestui podcast

Numai că în discuția cu Newsweek România, Sorin Constantinescu dă dovadă de șiretenie cerându-ne să îi arătăm o adeziune la partidul AUR: “N-am fost niciodată în partidul AUR, nu m-am înscris , nu există nici o adeziune, vă dau un bonus dacă găsiți o adeziune de-a mea la partidul AUR”. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te