VIDEO Adriano Celentano, căsătorit de 59 de ani cu o actriță italiană. Cu cine a înșelat-o

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.07.2023 - 16:38
Adriano Celentano este căsătorit din 1964 cu Claudia Mori Foto: Profimedia / 1968
Adriano Celentano, aventură cu Ornella Muti - Foto: Prodimedia Images

Marele cântăreţ rock'n'roll Adriano Celentano este şi compozitor, actor şi realizator de filme. În această săptămână starul italian și soția sa, Claudia Mori, împlinesc 59 de ani de căsătorie. Celentano este al doilea cel mai bine vândut muzician italian, după Mina.

SHARE

Rămâne în istoria muzicii prin felul său inconfundabil de a crea teme aparent simple, extrem de melodioase şi cantabile, care simultan deschid perspective asupra eternului uman, cu o universalitate melodică aflată dincolo de subiectul tratat într-o melodie sau alta.

S-a născut într-o familie numeroasă, fiind al cincilea şi cel mai mic dintre copii, conform promdevelop. S-a întâmplat la Roma, în a doua lună de iarnă din anul 1938. 6 ianuarie, Ziua Befana, e în Cizmă ziua umorului. Italienii se joacă și glumesc cât pot. Probabil de aceea actorul are o nevoie și un talent incredibil de a-i amuza pe alții, o înclinație spre parodie.

Familia Celentano era săracă. La momentul nașterii lui Adriano, părinții erau deja la vârsta mijlocie. La doisprezece ani, lui Adriano i-a murit tatăl şi a rămas numai cu mama lui, croitoreasă.

Citeşte şi: Viața lui Stallone, desfigurat la naștere. Urma să ajungă liftier. Ia câteva sute $ pentru Rocky

Dorința de bunăstare materială l-a mânat să părăsească școala și să lucreze pentru unchiul său, care era reparator de ceasuri, ca ucenic.

Înfățișarea sa a provocat întotdeauna râsul celor din jur, iar când intra în pielea clovnului toată lumea se tăvălea pe jos de râs. Mamei băiatului nu-i plăcea frivolitatea lui Adriano, iar pentru asta a primit o mulțime de scatoalce.

Îi plăcea foarte mult marele comic american Jerry Lewis, pe care avea obiceiul să-l imite adesea. A participat la un spectacol de imitaţii, exact imitându-l pe Jerry Lewis, şi a câştigat competiţia, alegându-se cu 100.000 de lire.

Citeşte şi: Secretul întunecat al lui Arnold. Tatăl său, adevăratul Terminator. Fratele său, mort la doar 25 ani

În paralel cu profesia de ceasornicar, a fost interesat de muzică. După lansarea cântecului "Rock Around the Clock", al americanului Bill Haley, a devenit interesat de rock 'n' roll. Şi întotdeauna a fost un susținător al lui Internazionale Milano.

Împreună cu prietenii săi, și-a făcut propria trupă rock, numită Rock Boys, al cărei repertoriu de cover-uri a fost completat treptat cu compoziții proprii şi din care făceau parte vedete ca Luigi Tenco, Enzo Giannacci și Giorgio Gaber. A primit un ajutor semnificativ de la Miki Del Prete, care i-a devenit producător.

Citeşte şi: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

În ciuda carismei și a armatei de milioane de fani din întreaga lume, Adriano Celentano îi este credincios singurei sale soții, Claudia Mori, cântăreaţă, actriţă şi producătoare italiană. Dar, aşa cum mai vedem, există şi o virguliţă aici.

S-au întâlnit pe platoul de filmare, la filmările pentru "Some Strange Type", când Claudia era o fată de 19 ani și se pregătea să se căsătorească cu un fotbalist.

Adriano Celentano, căsătorit de 59 de ani cu o actriță italiană

La început, Celentano nu a atras-o. După ce a fost la concertul lui, fata și-a schimbat părerea și atitudinea față de Adriano. El își consideră în continuare soția ca fiind femeia ideală.

S-au căsătorit noaptea târziu, pentru a evita să dea de fani. Cuplul are acum trei copii: Rosalinda, Giacomo şi Rosita Celentano. Toți sunt talentați și au ales calea muzicii și a cinematografiei.

Giacomo a devenit cântăreț, ca tatăl, iar fiicele actrițe. În anul 1975, toți trei copiii lui Celentano și Mori au jucat în filmul „Yuppi-du". Rosalinda a recunoscut că în copilărie le era dor de tatăl lor, care era mereu plecat la muncă.

Scump la vedere

"A fost un tată foarte scump la vedere. Era mereu ocupat, gândindu-se în primul rând la el însuși. Ne-a fost foarte dor de atenția și de dragostea lui. Dar... așa sunt artiștii: ființe extrem de egoiste. După părerea mea, nu ar trebui să aibă deloc copii.

Dar asta nu înseamnă deloc că nu-mi iubesc părinții. Ei erau doar prea tineri când ne-am născut noi, erau pasionați de cariera lor, lipseau adesea de acasă."

Adriano a iubit-o întotdeauna pe Claudia și nu s-a pus niciodată problema unui divorţ, dar a existat un moment de cotitură în viața lor. Un bemol, cum spun cârcotaşii.

Romanţă cu Ornella Muti

Adriano Celentano și Ornella Muti în filmul Îmblânzirea Scorpiei Foto: profimediaimages

În timpul filmărilor la „Îmblânzirea Scorpiei”, pasiunea de pe sticlă dintre eroii portretizaţi de Adriano Celentano și Ornella Muti s-a transformat în sentimente, dincolo de ecran.

Deși actorii nu au vorbit oficial despre asta decât foarte târziu şi cu extremă greutate, toată lumea știa bine ce se întâmplă. Scandalul a fost alimentat și de faptul că Claudia, aflând, a plecat de acasă, luând copiii, iar Ornella a divorțat pe neașteptate de soțul ei, Allesio Orano, după terminarea filmului.

Se pare că Muti se aștepta ca şi Celentano să divorţeze, dar pentru Adriano fusese o simplă aventură și nu dorise ca Ornella să-i fie soție. Curând, s-a împăcat cu Claudia, care a spus mai apoi că infidelitatea accidentală nu este un motiv de divorț.

A recunoscut

Ani mai târziu, Adriano a recunoscut în sfârşit public că a avut o aventură cu Ornella Muti. Potrivit actorului, pur și simplu nu au putut face față dependenței de rolul jucat și, ca urmare, au devenit amanţi. Ornella însăși a fost jignită de colegul ei: cei doi îşi promiseseră că vor ține secretă romanţa, conform globalhappening.com.

"Între noi era totul, dar în acest moment nu comunicăm. Este în regulă pentru actori – dragoste pe toată durata filmului. Pe platoul de filmare, toată lumea devine o mare familie prietenoasă, apoi se împrăștie”, a spus Ornella, într-un interviu.

Ulterior, Ornella s-a căsătorit din nou, a devenit mamă şi are trei copii. Dar ea nu comunică niciodată cu Adriano și încă îi ține ranchiuna pentru dezvăluiri. Aşa e la italieni, sunt temperamentali. Mediterana e de vină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te