Arnold a împlinit 76 de ani. Tatăl său, adevăratul Terminator. Fratele său a murit la doar 25 ani

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.07.2023 - 16:30
Misterul întunecat al lui Arnold. Tatăl său, adevăratul Terminator - Foto: Profimedia
Arnold Schwarzenegger şi fratele său au fost terorizaţi - Foto: Profimedia Images

Puţini ştiu că Arnold Schwarzenegger şi fratele acestuia, Meinhard, au fost efectiv terorizaţi de tatăl lor, care era adevăratul Terminator, ce îi abuza fizic şi psihic în permanenţă pe cei doi fraţi, făcându-i să fie într-un continuu concurs: care e mai bun.

SHARE

Arnold Schwarzenegger a vorbit despre abuzul pe care l-a suferit în copilărie, din partea tatălui său, un tiran, despre care crede, paradoxal, că a fost un factor determinant al succesului său uriaș.

Arnold Schwarzenegger şi fratele său, terorizaţi

Schwarzenegger îşi aminteşte de copilăria dură trăită împreună cu fratele său mai mare, Meinhard, în satul austriac Thal. Actorul s-a născut la doi ani după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. După invazia Leningradului, tatăl său, Gustav Schwarzenegger, a venit acasă suferind de sindromul de stres posttraumatic, de pe front.

[Tatăl meu] "a fost îngropat sub clădiri, moloz, timp de trei zile și, pe deasupra, a pierdut războiul. S-au întors acasă atât de deprimați! Austria era o țară de oameni înfrânţi. Cred că au fost momente în care tatăl meu s-a luptat cu adevărat cu asta”, povesteşte actorul culturist.

El îşi descrie tatăl drept "un tiran și un ofițer de poliție foarte dur”. Arnold Schwarzenegger îşi aminteşte cum îi făcea pe el și pe fratele său să îşi câștige micul dejun și cum îi determina să concureze unul împotriva celuilalt.

Citeşte şi: Viața lui Stallone, desfigurat la naștere. Urma să ajungă liftier. Ia câteva sute $ pentru Rocky

Schwarzenegger și-a amintit cum într-o zi, de Ziua Mamei, tatăl său a transformat chiar și culesul de flori pentru mama lor, Aurelia Schwarzenegger, într-o competiție.

Gustav Schwarzenegger îi lovea și îi bătea cu cureaua pe cei doi fraţi. Comportamentul lui era şi mai dur, atunci când bea.

„A existat un fel de comportament schizofrenic, la care fratele meu și cu mine am asistat şi am fost actanţi, în acelaşi timp”, povesteşte actorul. „Uneori era tatăl bun, iar alteori, când venea acasă beat, la trei dimineața, și țipa, era tatăl cel rău”.

Citeşte şi: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

„Ne trezeam. Dintr-o dată, inimile ne băteau cu putere, pentru că știam că asta însemna că el poate în orice moment să-mi lovească mama sau să înnebunească iar. Deci, a existat genul acesta de violență ciudată”.

Pentru Schwarzenegger, tortura fizică și psihică din partea tatălui său l-a făcut mai hotărât să părăsească Austria şi să emigreze în America, ceea ce a şi făcut la 21 de ani, în anul 1968. Trei ani mai târziu, în 1971, când era Mr. Universe în culturismul mondial, a aflat că fratele său a murit, conform Insider.

Meinhard, care avea atunci 24 de ani, condusese beat și a murit pe loc, în Kitzbühel, după ce a pierdut controlul şi maşina lui s-a izbit de un stâlp de telefon, conform distractify.com. Arnold nu a fost prezent nici la înmormântarea fratelui său, nici la cea a tatălui.

Mai delicat

Schwarzenegger crede că fratele său „a început să bea pentru că perioada noastră de educare a fost foarte grea”. „Brutalitatea de acasă, bătăile pe care le-am primit uneori, de la părinții noștri – toate acestea cred că nu le-a putut suporta”, a continuat el. „Era mult mai delicat din fire decât mine”.

„Genul de educație pe care l-am avut a fost benefic pentru cineva ca mine, care era în interior foarte puternic și foarte hotărât, dar fratele meu era mai fragil”, a spus el. „Nietzsche avea dreptate: ceea ce nu te ucide te face mai puternic”.

„Tot ceea ce m-a făcut ceea ce sunt astăzi a fost chiar ceea ce l-a distrus pe el.” Tatăl lui Schwarzenegger a murit de la un accident vascular cerebral, la un an după moartea lui Meinhard, în anul 1972, în timp ce mama lui a trăit până în anul 1998.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te