VREMEA la începutul primăverii în țara noastră. Temperaturi ridicate cu ploi „sângerii”

DE Octavia Constantinescu | 01.03.2024 - 07:00
VREMEA la începutul primăverii în țara noastră. Temperaturi ridicate cu ploi „sângerii” - Foto: Protv / IMAGINE ROL ILUSTRATIV

VREMEA la începutul primăverii în țara noastră. Temperaturi ridicate cu ploi „sângerii”. Când încep ploile și ce spun meteorologii despre vreme?

SHARE

VREMEA la începutul primăverii în țara noastră. Temperaturi ridicate cu ploi „sângerii”. Când încep ploile și ce spun meteorologii despre vreme?

VREMEA la începutul primăverii

Vremea va continua să fie caldă, însă nu scăpăm de ploi. Cerul va fi mai mult noros, iar local va ploua în aproape toate regiunile. 

Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ restrânse ziua în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, noaptea în Banat şi Crişana şi doar izolat în restul ţãrii şi al intervalului.

Citește și: VREMEA Mercurul din termometre scade dramatic. Temperaturi de până la -7 grade. Valori sub medie

La altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 70...80 km/h, iar local şi cu viteze mai mici, în general de 45...55 km/h şi în zonele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 10 grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã. Presiunea atmosferică va fi variabilã ziua, iar noaptea va fi în creştere în vestul ţãrii. În celelelte zone presiunea atmosfericã va fi în scãdere.

Ploi „sângerii” în toată țara

Ciclonul care a adus inundaţii şi ninsori de proporţii în Europa de Vest ajunge şi la noi. Furtuna va aduce ploi şi praf saharian. Aşa-numitele ploi sângerii vor începe din seara aceasta în aproape toată ţara.

Furtuna care a început deasupra Mării Mediterane vine la noi cu praf din deşertul Sahara. Ploile vor aduce din straturile înalte ale atmosferei particule roşiatice de nisip. 

Citește și: Țara în care MAE a emis avertizare de călătorie pentru români. Cod de atenționare vreme extremă

Praful saharian va fi prezent în atmosfera înaltă, dar va fi adus la sol de ploile care vor cădea în special în jumătatea de vest a ţării. Praful va fi depus pe vegetaţie şi pe obiecte şi îl vom putea observa pe parcursul zilei de mâine. Dacă vom şterge, de exemplu maşina cu un şerveţel curat, vom observa praful roşiatic, foarte fin. 

Aproape toată ţara va fi acoperită de aşa numitele "ploi sângeri" care aduc praful saharian. 

Ciclonul care vine deasupra României a adus necazuri mari în Franţa, Grecia şi Italia. Multe localităţi din apropierea de Milano au fost îngropate în zăpadă. Localnicii au fost nevoiţi să îşi facă drum prin troinele care le ajungeau până la brâu. La 300 de kilometri distanţă, lângă Veneţia, problema au fost inundaţiile.

Localnicii au făcut diguri din saci cu nisip ca să îşi protejeze casele, restaurantele şi magazinele. În apropiere de Veneţia a fost cod roşu de ploi şi inundaţii. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te