VREMEA în perioada următoare. După temperaturile extreme, vin ploile puternice. Zonele vizate

DE Octavia Constantinescu | 12.02.2024 - 16:26
VREMEA în perioada următoare. După temperaturile extreme, vin ploile puternice. Zonele vizate - Foto: arhiva / imagine cu caracter ilustrativ

VREMEA în perioada următoare. După temperaturile extreme, vin ploile puternice. Zonele vizate. Ce au transmis meteorologii?

SHARE

VREMEA în perioada următoare. După temperaturile extreme, vin ploile puternice. Zonele vizate. Ce au transmis meteorologii?

Cum va fi vremea în perioada următoare?

Meteorologii anunţă ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, până miercuri, în cea mai mare parte a ţării.

În zonele montane, la peste 1500 de metri altitudine, va ninge. Pentru mai multe judeţe au fost emise avertizări cod galben.

Potrivit ANM, luni, în intervalul 10.00 – 18.00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei.

„Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în judeţul Constanţa şi pe litoral, rafalele vor depăşi temporar 70 km/h”, a transmis ANM, care a emis o avertizare cod galben.

Citește și: VREMEA Primăvara bate mai devreme la ușă decât de ne așteptam! Temperaturi de 15 grade în curând

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare de precipitaţii însemnate cantitativ şi vânt, până miercuri, la ora 10.00.

„În intervalul menţionat, temporar se vor semnala precipitaţii în aproape toată ţara şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului”, anunţă ANM.

Meteorologii precizează că, la munte, iar în noaptea de marţi spre miercuri, trecător şi în zonele mai joase de relief din Transilvania şi Moldova se vor semnala precipitaţii mixte.

„Marţi, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar şi în regiunile estice şi local în cele vestice şi sud-vestice, în general cu viteze de 45...55 km/h”, a mai transmis ANM.

O altă avertizare cod galben vizează intervalul 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 22.00.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei, precum şi în zonele montane aferente va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marţi (13 februarie) în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local consistent”, a mai transmis ANM.

Citește și: VREMEA În scurt timp va veni primăvara în România. Pe ce dată sunt așteptate 17 grade Celsius

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te