VREMEA Ce temperaturi vor fi în săptămâna 22-28 ianuarie? Gerul va rămâne în toate regiunile

DE Alexandra Lupascu | 21.01.2024 - 14:18
VREMEA Ce temperaturi vor fi în săptămâna 22-28 ianuarie? Gerul va rămâne în toate regiunile Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața, local în centru, sud și est, iar noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sudice și în depresiuni. Ce temperaturi vor fi la început de săptămână? Gerul rămâne peste toate regiunile.

SHARE

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața, local în centru, sud și est, iar noaptea, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile sudice și în depresiuni.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre senin, însă noaptea se va înnora în vestul, centrul și nordul țării. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi posibile precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș și în nordul Moldovei.

Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, sudul Banatului și pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în depresiuni și în zonele cu ceață mai persistentă și 7…8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -12 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -15 grade, scrie RTV.

VREMEA Ce temperaturi vor fi în săptămâna 22-28 ianuarie? Gerul va rămâne în toate regiunile

Va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură sau nebulozitate stratiformă, local în regiunile sudice și izolat în rest.

În vestul, centrul și nordul țării, marți cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații în general slabe; în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana, restul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare, lapoviță și izolat ploaie și pe suprafețe restrânse se va depune polei.

La munte se vor semnala ninsori și lapoviță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la temporar noros, cu înnorări mai persistente și ceață local în sudul Câmpiei Române.

Citește și: Mai multe șosele din România, „paralizate” de vreme. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane (rafale de 70…90 km/h) și pe alocuri, trecător cu viteze de 45…50 km/h, în Moldova, Dobrogea, sudul Transilvaniei și vestul Olteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2…-1 grad în Maramureș și în sud-vestul Munteniei și 6…8 grade în dealurile subcarpatice și în Dobrogea; minimele termice, mai ridicate decât în noaptea precedentă în aproape toată țara, vor fi cuprinse în general între -7 și 0 grade. În cursul nopții, ceața se va forma pe spații mici și în regiunile intracarpatice.

BUCUREȘTI Valorile termice, cu precădere cele din cursul nopții, vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Lapoviță și ninsoare

MIERCURI Valorile termice vor continua să crească în toată țara și se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii ianuarie; astfel, maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele între -2 și 5 grade.

În majoritatea regiunilor, cerul va fi noros și pe arii extinse vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în vestul și nord-vestul teritoriului și în zona montană se vor acumula local cantități de apă însemnate.

Citește și: Alertă de ninsori, viscol și ploi: valul de aer polar a intrat în România. Vremea se schimbă radical

În Oltenia și în Muntenia, înnorările vor fi temporare, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici în cursul nopții. Vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări susținute la munte, dar se va intensifica temporar și în celelalte zone.

DE JOI PANA SAMBATA În prima zi, vremea va fi caldă pentru această perioadă în toată țara, apoi va intra într-un proces de răcire ce se va resimți în special în vest, nord și centru (în regiunile sudice valorile termice, cu precădere cele diurne, menținându-se mai ridicate decât normele climatologice).

Precipitațiile vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în regiunile intracarpatice, se vor semnala local, la mijlocul intervalului, în est și sud-est și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te