VREMEA Aerul tropical aduce temperaturi de 20 de grade. În ce oraș se va merge în tricou

DE Alexandra Lupascu | 23.02.2024 - 16:44
VREMEA Aerul tropical aduce temperaturi de 20 de grade. În ce oraș se va merge în tricou foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Un val de aer tropical cuprinde toata țara. Meteorologii anunță temperaturi de până 20 de grade în weekend, apoi vine din nou o răcire a vremii.

SHARE

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar și deficitar în cele nordice, centrale și estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În jumãtatea nord-vesticã a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe alocuri în Banat, Crişana, Maramureş şi izolat posibil în vestul şi nordul Olteniei şi al Transilvaniei, iar pe crestele montane vor fi şi ninsori slabe.

VREMEA Aerul tropical aduce temperaturi de 20 de grade. În ce oraș se va merge în tricou

În restul teritoriului cerul va fi variabil şi pe suprafeţe relativ restrânse, în special în Muntenia, Dobrogea şi Moldova, se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari (rafale de pânã la 70…80 km/h) şi local în regiunile vestice (rafale în general de 40…50 km/h).

Citește și: Mai multe șosele din România, „paralizate” de vreme. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire

Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã, vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã la -3 grade în cele din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo 24 februarie 2024, sâmbătă, în țară

Valorile termice vor fi extrem de ridicate pentru aceastã datã; maximele se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade.

Cerul va fi înnorat şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, iar mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea şi în Oltenia, local în Transilvania şi pe suprafeţe mai mici în nordul Moldovei, precum şi în vestul şi nord-vestul Munteniei.

Citește și: Țara în care MAE a emis avertizare de călătorie pentru români. Cod de atenționare vreme extremă

Vor fi mai ales averse, izolat se pot semnala descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 20…30 l/mp, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea de vest a Carpaţilor Meridionali.

La munte, la altitudini de peste 1900 m, vor mai fi posibile şi ninsori. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar izolat dimineaţa şi local noaptea va fi ceaţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificãri la munte, pe litoral, în deltã, precum şi în Banat şi Crişana (viteze la rafalã în general între 40 şi 50 km/h).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te