Vrancea: Explicațiile poliției după ce nu au trimis pe nimeni în ajutorul tinerei care a apelat 112

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.08.2019 - 16:22

Reprezentanții IPJ Vrancea, susțin că echipajul de Poliție arondat zonei din care o tânără a sunat la 112 și a cerut ajutor după o șicanare în trafic era într-o altă misiune.

SHARE

„Dispecerul care era de serviciu a apreciat că nu există o stare de pericol iminent", mai spun aceștia, potrivit Mediafax. 

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de reprezentanții IPJ Vrancea, dispecerul 112 a apreciat că nu există o stare de pericol iminent deoarece apelanta a spus că a ajuns acasă. În plus, echipajul de Poliție arondat zonei era într-o altă misiune, iar tânăra a fost rugată să stea în casă și să aștepte sosirea polițiștilor, lucru refuzat de tatăl apelantei.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public cu privire la discuțiile purtate cu un operator 112 din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea facem precizarea că, încă de ieri (joi, 15 august n.r.), conducerea Inspectoratului a dispus verificări prin structura de control intern.

Practic, ofițerii de control intern verifică activitățile desfășurate de fiecare polițist implicat în acest caz, plecând de la modul de abordare, până la respectarea tuturor atribuțiilor cuprinse în fișa postului.

Citește și 112. Polițiștii din Vrancea: „N-avem echipaj. Asta este legislația. La revedere!”

În paralel, se desfășoară și verificări privind aspectele sesizate de către apelantă, respectiv șicanarea în trafic. Din cele constatate până în prezent a rezultat faptul că dispecerul care era de serviciu la acel moment a apreciat că nu există o stare de pericol iminent în condițiile în care apelanta se afla la domiciliu, iar echipajul de Poliție arondat zonei se afla la o intervenție privind sesizarea unei posibile fapte de violență domestică asupra unui minor de 6 ani.

De asemenea, apelantei i s-a comunicat faptul că de îndată ce echipajul va finaliza intervenția la care se află, se va deplasa la domiciliul acesteia, însă tatăl a precizat că nu mai este nevoie.

I s-a recomandat totodată apelantei să depună o plângere la Postul de Poliție Vânători.

Modul în care s-a purtat convorbirea între dispecerul 112 și apelant, precum și deciziile din zona de management operațional ale echipajelor existente sau în rezervă va fi analizat cu strictețe de ofițerii Biroului de Control Intern împreună cu alți ofițeri din cadrul inspectoratului, iar la finalizarea tuturor verificărilor urmează să fie dispuse măsurile legale în cauză", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Întrebată câte echipaje erau în zonă, în seara respectivă, Cătălina Murariu a răspuns că exista un singur echipaj plus echipaje de rezervă. 

Tânăra a depus o plângere la Postul de Poliție Vânători, iar polițiștii urmează să-i audieze pe presupușii agresori.

Joi, polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o fată a sunat la 112 și a cerut ajutor, iar un dispecer i-ar fi răspuns că nu are echipaje disponibile. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -