Vlad Voiculescu se sucește: Modul actual de calcul e adecvat momentului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 24.03.2021 - 17:22
Vlad Voiculescu, la imunizarea împotriva COVID. Sursă: Facebook

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, scrie, pe contul său de Facebook, că „modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte”.

SHARE

Anterior, însă, Vlad Voiculescu afirmase că „Felul “inovativ” in care a fost calculata incidenta inainte de alegeri mi-a ridicat cateva semne de intrebare: 1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicaieri in Europa nu s-a mai procedat asa; 2) din calculul incidentei la 14 zile au fost “pierdute” vreo doua zile. Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere si mai mult decat atat”, ca replică la o postare a șefei PNL București, deputata Violeta Alexandru, pe Facebook. 

Violeta Alexandru îl criticase pe Vlad Voiculescu pentru o declarație anterioară, ministrul Sănătății spunând că cifrele privind pandemia sunt altele. 

„O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit”, a scris Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook. 

Citește și: Voiculescu acuză liberalii că au falsificat incidența înainte de alegeri UPDATE

Referitor la schimbul de replici dintre ministrul Sănătății și șefa PNL București, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că „Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te