Vlad Voiculescu a amendat-o pe Clotilde Armand pentru bloggerul vaccinat cu Moderna în loc de Pfizer

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.03.2021 - 22:33
Nu se gândea Vlad Voiculescu ân campania electorală că o va amenda instituțional pe Clotilde Armand pentru o problemă medicală Foto: INQUAM Photos / Eduard Vînătoru

Ministerul Sănătății a dispus un control la centrul de vaccinare de la Romexpo după ce un blogger fost vaccinat din greșeală cu Moderna în loc de Pfizer la rapel. DSP București a amendat cu 20.000 de lei Complexul Multifuncțional Caraiman din subordinea Primăriei Sector 1.

SHARE

Medicii și asistentele care deservesc Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo aparțin de Complexul Multifuncțional Caraiman, instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 1.

Așadar, subordonații lui Vlad Voiculescu i-au amendat pe subordonații lui Clotilde Armand, iar banii vor fi plătiți tot din banii contribuabililor. 

Citește și: Mafiotul Rechinu: Sunt o victimă. Parchetul din România ignoră o soluție definitivă din Mexic

În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru,  iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).

Citește și: Când va fi gata vaccinul anti-COVID care ar oferi imunitate 17 ani. Testele clinice au început

Cu ce sumă a amendat-o Vlad Voiculescu pe Clotilde Armand

Într-un comunicat al Ministerului Sănătății sunt anunțate următoarele sancțiuni:

"- A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna;

- O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului;

- O sancțiune contravențional în valoare de 2.000 de lei asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru”. 

Blogger-ul, sunat de Gheorghiță, dar nemulțumit

Bloggerul Alin Alexandru Ionescu a fost vaccinat pe 24 februarie cu serul Pfizer apoi, la rapel, cu Moderna. Medicul i-a propus lui Alin Ionescu, bolnav de diabet, să îl treacă în sistem că a fost vaccinat tot cu Pfizer. Propunere a fost refuzată așa că nu a putut primi adeverinţă de vaccinare, întrucât sistemul nu putea să o elibereze în condițiile în care erau două vaccinuri diferite. 

Citește și: Interlopul Palmă Mare, liber după ce, înarmat cu un pistol, a bătut un afacerist la el acasă

"Este adevărat că ieri am fost sunat de domnul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. A fost o acțiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potențial.

Pe lângă asigurările că din punct de vedere medical nu am de ce să-mi fac griji, am fost informat de domnul Gheorghiță că îmi va fi eliberată o adeverință de vaccinare care va reflecta realitatea: un vaccin format dintr-un mariaj Pfizer+Moderna.

Eu am fost cel care a întrebat despre un eventual test de anticorpi, pe care domnul Valeriu Gheorghita mi l-a recomandat să fie făcut peste 14 zile.

Niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport pentru efectuarea testului de anticorpi, nicio procedură în cazul în care se dovedește că nivelul de anticorpi este foarte scăzut.

Dacă ieri nu aveam niciun fel de simptome specifice după rapel, în cursul nopții au apărut stările febrile, frisoanele și durerile musculare. Nimic ieșit din comun, sunt printre cele frecvente pentru acest tip de vaccin.

Au fost specialiști care mi-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să mai fac un rapel de la Moderna. Deși sfatul vine de la specialiști, în acest moment nu există nicio procedură pentru a face asta prin programul național de vaccinare", a scris Alin Alexandru Ionescu.

Așa arată adeverința mea de vaccinare, la mai bine de 24 de ore după ce mi-a fost greșit rapelul. Este adevărat că...

Publicată de Alin-Alexandru Ionescu pe Joi, 18 martie 2021

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te