Virgil Popescu anunță demisii după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia: „Mi se pare normal”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.01.2023 - 08:55
Virgil Popescu anunță demisii după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia: „Mi se pare normal” - FOTO: Facebook/VirgilPopescu

Corpul de control al Ministerului Energiei se află miercuri la CE Oltenia, pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a cerut demiterea conducerii.

SHARE

„Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi mâine o echipă formată din trei va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile. Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralel cu ancheta pe care Parchetul o face împreună ci IMM-ul, cu Poliţia”, a declarat el.

El a cerut demisiile directorului sucursalei miniere, a şefului Exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud. 

„Asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete şi cei care sunt responsabili trebuie să-şi ia toate măsurile în aşa fel încât o tragedie de acest fel să nu se mai repete niciunde. Fac un apel public la cei care răspund de securitatea în muncă în toate industriile din România să verifice, începând de mâine, absolut toate normele, că se respectă normele de securitate în muncă, pentru că este chiar o tragedie ce s-a întâmplat şi ea nu trebuie să se mai repete”, a adăugat Virgil Popescu.

Citește și: Vameșii la care au descins mascații stau la vilă, nu au bani în cont. Au salarii modeste, la secret

Întrebat ce aşteptări are de la Corpul de Control dacă a cerut să fie demişi şeful sucursalei miniere, şeful EMC şi şeful carierei, el a declarat: ”Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile deci acest lucru este normal, nu aştept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”.

Citește și: Nou tratament împotriva cancerului cerebral, testat prima dată la copii. Șanse mari de vindecare

Mașina era omologată pentru marfă nu pentru persoane

„Această maşină nu era omologată, din ce am aflat, pentru transportul persoanelor, era omologată pentru transportul mărfurilor şi am înţeles că putea transporta unu plus doi, în faţă.

Din câte am înţeles era vorba de 16, care oricum este cu mult peste posibilitatea de transport a acestei maşini”, a subliniat, răspunzând unor întrebări, ministrul Virgil Popescu.

Trei persoane au murit şi alte zece au fost transportate la spital în urma accidentului produs marţi în cariera Jilţ Sud. 

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă. După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor muncitori, potrivit News.ro

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te