Violeta Alexandru publică lista sinecuriștilor din Ministerul Muncii plasați de PSD prin CA-uri

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.02.2020 - 09:53
Violeta Alexandru

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a publicat o lungă listă de angajați ai acestui minister plasați de foștii miniștri PSD prin consiliile de administrație ale unor institute de cercetare, cu care însă nu au nici o legătură.

SHARE

De exemplu, fostul ziarist Cristian Vasilcoiu, care s-a ocupat de comunicarea Olguței Vasilescu, este în CA-ul Institutului Național Pentru Textile și Pielărie. Anterior, el a făcut parte din CA-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării, scrie Violeta Alexandru. 

Pe lista de 24 de pagini publicate de Violeta Alexandru se află și Miclău Marcel, secretarul general al agenției de ocupare a forței de muncă, care face parte din consiliul de administrație al institutului național de cercetare pentru electrochimie și materie condensată. 

Președintele agenției naționale de ocupare a forței de muncă, Daniela Barbu, mai ia niște bani și din CA-ul institutului național de silvicultură. La institutul de cercetare al cartofului a fost plasat un director de la casa de pensii din Brașov, un director adjunct de la direcția de cercetare socială se ocupă și de institutul de cercetare marină din Constanța, iar directoarea din minister care se ocupă de afaceri europene are pe cap - contra unei indemnizații de ședință - și institutul de cercetare chimico-farmaceutică. 

„Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare.

De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.

Sau Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare.

1709 Lei/ lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru toate celelalte am solicitat informațiile Ministerului Educației și le vom publica îndată ce le primim“, a scris, pe Facebook, noul ministru al Muncii. 

 

Vasilcoiu: Am demisionat din CA când a căzut Guvernul

Cristian Vasilcoiu, fost consilier în Ministerul Muncii, a replicat, la afirmațiile Violetei Alexandru, că și-a dat demisia din consiliul de administrație din care făcea parte mult înainte ca actualul ministru să scrie postarea menționată anterior.

„Doamna ministru Violeta Alexandru, mi-am dat demisia din CA-uri încă din 4 noiembrie, când a căzut Guvernul. Așa ca nu ați rezolvat Dvs nimic, am rezolvat eu. Vedeți ca Ionel Danca, fost consilier al lui Cioloș, actual șef al Cancalariei lui Orban, a rămas mult și bine in CA-uri mai bine plătite, după ce a picat Cioloș.

Și mai vedeți ca eu am propus, ceea ce s-a și votat, reducerea cu 50% a îndemnizațiilor membrilor CA al Institutului Ministerului Muncii, când acesta a traversat perioade grele. Și tot eu am ajutat la depășirea acelor perioade. Citiți legea, doamna! Dacă nu reușiți scrieti-mi, v-o trimit eu!", a scris Cristian Vasilcoiu.

De altfel, pe lista prezentată de Violeta Alexandru, în dreptul fostului consilier scrie „suspendat la iniţiativa funcţionarului public începând cu data de 5 noiembrie”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te