VIDEO Violențele de la protestele din București: 12 jandarmi răniți, 188 de persoane identificate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2021 - 09:33
Violențele de la protestele din București. / Foto: INQUAM_Photos Bogdan-Ioan Buda
Violențele de la protestele din București. / Foto: INQUAM_Photos Bogdan-Ioan Buda
Violențele de la protestele din București. / Foto: INQUAM_Photos Bogdan-Ioan Buda

Reprezentanţii Jandarmeriei au relatat cum s-au desfăşurat violenţele de marţi noaptea din Capitală, prezicând că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

SHARE

Autoritățile au afirmat că un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi. 

Citește și:

FOTO Fața nevăzută a protestelor din București: Stații STB distruse, cuțite și bolovani

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împreună cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au organizat marţi dimineaţă o declaraţie de presă pe tema incidentelor de marţi noaptea, când persoane violente infilitrate printre cei care manifestau împotriva restricţiilor de circulaţie, au aruncat cu pietre în jandarmi, au distrus automate stradale şi magazine, mai mulţi dintre ei fiind reţinuţi.

Cei care au instigat la violenţă la protestele împotriva restricţiilor trebuie să plătească

Persoanele care au instigat la violenţă la protestele de luni seara împotriva noilor măsuri luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 trebuie să plătească, a transmis prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citește și:

VIDEO Interlopii își bat joc de poliție: E prima oară când dați amendă la un șmecher?

"Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic. Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte", a scris prefectul Capitalei, marţi, pe Facebook.

El le-a mulţumit tuturor celor care respectă măsurile luate autorităţi şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea reprezintă "un preţ mic" pentru sănătatea şi viaţa celor dragi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te