VIDEO Un bărbat acuzat de agresiune sexuală a murit după ce jandarmii au pulverizat gaz de aproape

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.07.2019 - 09:35
Foto Radio Dorna

Parchetul Iași anchetează cazul morții unui bărbat care a ajuns în comă la spital după ce o jandarmeriță i-a pulverizat gaz lacrimogen în față,de la o distanță extrem de mică. 

SHARE

Incidentul s-a întâmplat vineri în timpul Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret, după ce un părinte le-a reclamat jandarmilor că bărbatul o atinsese indecent pe fiica sa de doar 12 ani. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, a declarat pentru Agerpres că jandarmii au acţionat în vederea scoaterii din mulţime şi imobilizării bărbatului, după ce tatăl şi fetiţa au venit la jandarmi să reclame faptele suspectului.

„Un bărbat a venit cu fetiţa lui de mână să reclame la jandarmeriţă şi băiatul care era în patrulă. Fata plângea (...) Au mers să-l scoată pe bărbat din mulţime, l-au extras, erau în zona adiacentă spectacolului, dar a fost recalcitrant, violent (...). Era destul de corpolent şi s-a opus acţiunii de imobilizare a jandarmilor”, a declarat Bogdan Cornaci. 

Colonelul a adăugat că în timpul intervenţiei jandarmilor, bărbatului i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat, a fost dus apoi la spital la Vatra Dornei, după care a fost transferat la Suceava. 

În imaginile surprinse de un martor se poate vedea însă că bărbatul era deja imobilizat la pământ, iar doi jandarmi sunt peste el încercând să-i pună cătușele. La un moment dat, jandarmerița se apleacă și pulverizează gaz lagrimogen direct în fața suspectului, de la o distanță de doar câțiva centimetri, relatează HotnewsBărbatul are câteva zvâcniri, după care rămâne inert. Jandarmii îi pun cătușele, și abia după ce încearcă să-l ridice își dau seama că omul nu mai reacționează. În zonă apar doi polițiști care încep să se agite. Jandarmii îi scot cătușele bărbatului și îl întind cu fața în sus, dar niciunul nu acordă primul ajutor victimei. Jandarmerița care a pulverizat spray-ul nu intervine deloc, stând tot timpul deoparte. 

Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, dar a decedat.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mircea Macovei, a declarat presei sâmbătă că „a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei” şi „din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat".

Bărbatul avea în jur de 50 de ani. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat că pe numele acestuia era în lucru un dosar de cercetare penală.

„Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (...). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (...). Din câte ştiu, nu avea o altă condamnare pe infracţiuni sexuale (...). Parchetul Militar va stabili în funcţie de toate probele şi partea de agresiune sexuală, şi partea de ucidere din culpă'', a explicat Epureanu, conform Hotnews.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.