VIDEO Trump a spus că va pleca de la Casa Albă dacă Biden este ales de Colegiul Electoral

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 27.11.2020 - 12:45
Trump va pleca de la Casa Albă dacă Biden va fi ales președinte de Consiliul Electoral/FOTO: Facebook

Donald Trump a afirmat că va părăsi „cu siguranță” Casa Albă dacă, asta dacă Joe Biden va fi ales președinte de către Colegiul Electoral al Statelor Unite, anunță Business Insider.

SHARE

Trump a făcut afirmația după ce a fost întrebat de un reporter dacă va părăsi Casa Albă dacă Biden va câștiga votul Colegiului Electoral.

„Cu siguranță o voi face. Cu siguranță o voi face. Și voi știți asta”, a afirmat președintele republican.

Comentariul lui Trump făcut la Casa Albă este cel mai apropiat lucru de o recunoaștere a înfrângerii în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, victoria lui Biden fiind prognozată de toate canalele media majore cu săptămâni în urmă.

Președintele nu și-a admis înfrângerea în fața lui Biden și a continuat să citeze teorii ale conspirației despre alegeri și fraudarea votului.

În timpul conferinței de presă susținute la Casa Albă acesta a afirmat că „fraude masive ale voturilor au fost descoperite” la alegerile din noiembrie, adăugând că „suntem ca o țară din lumea a treia”.

Acesta a adăugat că sistemul electoral din SUA folosește hardware care poate fi spart de hackeri deși afirmațiile sale privind fraudarea votului au fost demontate de către cea mai importantă agenție de cibersecuritate a guvernului american - Agenția de Securitate a Infrastructurii și Cibersecuritate (CISA).

Trump l-a concediat pe directorul CISA, Chris Krebs, săptămâna trecută.

Acțiunile în instanță ale echipei de campanie a lui Trump prin care erau contestate rezultatele alegerilor s-au năruit de asemenea în ultimele săptămâni.

„Cred că se vor întâmpla multe lucruri între acum și 20 ianuarie”, le-a mai declarat Trump jurnaliștilor de la Casa Albă.

Administrația Serviciilor Generale (GSA), departamentul responsabil de asigurarea tranziției între două președinții, a recunoscut victoria președintelui ales Joe Biden mai devreme în cursul acestei săptămâni și a demarat în mod oficial procesul de tranziție, potrivit hotnews.ro.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.