VIDEO Transferată în comă, în Belgia după Colectiv, Adina a înfruntat iar moartea pentru a fi mamă

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.10.2022 - 21:59

O tânără care a supraviețuit la Colectiv a îndurat zeci de operații după ce a stat mai mult timp în comă. La 5 ani de la Colectiv a născut o fetiță.

SHARE

Ea înfruntat riscuri mari după ce medicii care au tratat-o în Belgia o avertizaseră că ar putea să nu facă față unei anestezii generale.

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Au murit 65 de persoane, alte zeci rămânând cu răni și sechele care nu se vor vindeca vreodată. Adina a supraviețuit dramei de la Colectiv și a devenit mamă. Ea a povestit totul pentru spitalul Regina Maria.

30 octombrie 2015 seara în care viața Adinei Apostol a devenit un coșmar. Ceea ce ar fi trebuit să fie o ieșire relaxantă cu prietenii la un concert rock s-a transformat într-o tragedie. Incendiul din clubul bucureștean Colectiv a îndoliat atunci întreagă țară: 65 de persoane au murit și 146 au fost spitalizate. Adina a fost arsă aproape pe tot corpul, a leșinat în club, dar a fost târâtă de un tânăr de mâini și scoasă afară.
 

Șansă la supraviețuire

După câteva zile de spitalizare la Elias, a fost transferată, în coma, într-un spital din Belgia. Când s-a trezit, primul lucru la care s-a gândit a fost: ”Cum să fiu atât de aproape de moarte când eu nici nu am făcut încă un copil?” 
A urmat o perioadă grea, ani întregi de recuperare și zeci de operații la mâini, la spate, la față și la degete, făcute în spitale din Belgia, Suedia și Romania.  


Visul să devină mamă

Pandemia din 2020 a împiedicat-o pe Adina să mai călătorească în străinătate pentru a-și continua operațiile. Și-a dat seama că pauza pe care o face în perioada aceasta este un bun prilej pentru a-și împlini marele vis, acela de a deveni mamă. A discutat cu medicul ei ginecolog care a încurajat-o și a pregătit-o din punct de vedere medical, iar ulterior i-a fost alaturi pe toată perioada sarcinii și la naștere.

Măriuca în brațe la mami


În iulie 2022, Adina a devenit mamă, îndeplinindu-și astfel visul cel mare. A născut având alaturi o echipă de specialiști pregătită să intervină în cazul în care ar fi apărut probleme. Medicii care au tratat-o în Belgia o atenționaseră că, din cauza istoricului ei, o eventuală anestezie generală cu intubare ar putea fi problematică. Adina a decis să își asume riscul și a dat naștere unui copil perfect sănătos.

Iris Claudia Măria s-a născut însă fară probleme, că o adevărată învingătoare.

Citește și: Asistentă care a intervenit la Colectiv: „Dacă mâine ar fi Colectiv, lucrurile ar fi la fel”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te